As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere.
Cunosc un tatic care este in divort cu sotia sa,au fost casatoriti timp de 6 ani,ea mai are o fata de 6 ani dintr-o casatorie anterioara,iar baiatul care este al lor. Problema este ca ea nu vrea sa ii incredinteze baiatul lui,este deja al doilea divort al lor si prima data tot el l-a intentat,si a doua oara tot el (pe motiv de infidelitate). Ea a parasit domiciliul pt ca isi gasise pe altcineva,2 luni nu si-a mai vazut baiatul,iar acum spre sfarsitul divortului a venit si ea ca vrea sa isi ia baiatul inapoi,dar nici macar nu este interesata de el si tot ce face acum este din rautate si dorinta de razbunare. Copilul are 4 ani si nu poate sta in preajma ei.de cate ori ramane cu ea plange si nu vrea sa stea acolo,s-a obisnuit f mult cu tatal care de altfel este cel care s-a implicat in cresterea lui f mult,fata de mama care il trateaza ca pe un simplu obiect.
Ce se poate face in situatia asta? Cum ar putea acesta sa ia custodia copilului?
in functie de probatoriul administrat in fata instantei de judecata , aceasta va decide daca este in interesul copilului sa locuiasca ori cu mama /cu tatal sau .
importante sunt probele , in special proba cu martori .
Bbk,
Poate ar ajuta sentinta data in cazul primului divort (cand s-a despartit de tatal fetei). Poate ar fi o idee sa il caute pe acest fost sot si sa afle amanute de la el... Daca si alaturi de el avea nevoie de alti barbati... poate rezulta o tentativa (eventual reusita) de a dovedi ca femeia respectiva are un obicei in a-si insela sotii, dupa ce fiecare dintre ei contribuie la conceperea unui copil. Poate reuseste sa accentueze faptul ca si baiatul va ajunge sa fie crescut de un strain (am inteles ca fetita e incredintata mamei – in aceasta idee scriu), alaturi de sora vitrega... Ceva de genul: cinci copii cu cinci barbati. Fiecare divort al acestei femei poate distruge dezvoltarea unui copil...
Poate reuseste dovada ca fetita este afectata de comportamentul mamei.
Ce varsta avea fetita cand el s-a casatorit cu aceasta femeie? Unde si cu cine a locuit femeia pana sa il cunoasca pe actualul sot? Poate afla de la fostii vecini cam ce caracter are...
Cand ea aduce martori care sa declare ca e o ”mama buna” ar trebui sa le ”pregateasca” intrebari precise dar care sa contina si chestiuni de genul: ”Ce credeti despre faptul ca a plecat doua luni – timp in care n-a mai dat pe acasa pt ca se baza ca sunt eu acolo si am grija de cei doi copii?” Intrebarile trebuie formulate astfel incat instanta sa nu le considere inutile sau injurioase si sa le respinga...
Faptul ca e a doua oara cand barbatul cere divortul ar putea inclina balanta in favoarea lui: a incercat sa treaca peste orgoliu si a continuat casatoria gandindu-se la binele copilului... Dar, depinde si de cum s-a comportat acest barbat care ”si-a iertat” sotia infidela...
Divort prelungit
Nobody
Sunt in divort cu sotia.Vreau sa divortez ptr. neintelegeri si certuri nesfarsite.Procesul dureaza mai mult decat m-am asteptat iar intre timp am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Mama imorala
josephine_78
buna ziua! as vrea sa stiu in ce caz i se poate spune sau invoca unei sotii care vrea sa divorteze faptul ca este mama imorala??? va multumesc!!!B-) (vezi toată discuția)
Pe ce baza legala ?
costin27
De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)