avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumul venituri din pensii si salariu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumul venituri din pensii si salariu

Un administrator care a lucrat cu contract de munca la o asociate de proprietari, a iesit la pensie anticipata, poate continua la aceeasi asociatie ca administrator angajat cu conventie civila ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:53, 4 Martie 2015
L nr 230/2007 Art. 34
(1) Administrarea, intretinerea, investitiile si reparatiile asupra proprietatii comune sunt in sarcina asociatiei de proprietari.
(2) Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator sau incheie contracte cu persoane juridice specializate si autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii, intretinerii, investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune
Art. 35
(1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari sau care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract. (2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.
.
deci dupa cite zice stimata doamna ynocentta poate dar in baza unui contract de munca cu timp partial sau intreg si apropo conventiile civile nu mai sunt valabile dupa spusele unor angajati de la itm
@doru barbu

La asociatie, ca administrator, isi pastreaza CIM-ul, DACA indeplineste limita legala de venit obtinut lunar astfel incat sa nu-i afecteze pensia ANTICIPATA., in sensul de a o pierde pana la implinirea varstei la care poate obtine pensie normala.
Nu va ganditi la contract civil, ca este nelegal si administratorul se va afla in aceeasi situatie ca si daca isi pastreaza CIM-ul.

Interesati-va de acest cuantum in forumul de Pensionari si probleme legate de pensii.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2015
elga50, moderator
Puteti sa-mi dati un exemplu referitor la cum poate fi afectata pensia anticipata ?Multumesc
acum cativa ani am avut un presedinte cu pensie anticipate (el nu a spus ca este anticipate ) si a avut o "retributie " de 100 lei . Dupa 5 luni a primit o decizie de sistatea pensiei(erea de 1200 lei ) si "imputarea " celor 5 luni . Dupa un process de 2 ani cu casa de pensii (intre timp a demisionat si I s-a repus in plata pensia ) a ramas sa I se retina decat 3 luni. Deci pentru o retributive de 500 lei a pierdut cca 3500 lei. In decl 112 s-a trecut ca find pensioner. Nu recomand sa mai ramana admin pana la varsta de pensionare, pe decizia de pensie este atentionat ca nu are voie sa optina un alt venit indifferent de suma.

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata vs cabinet stomatologic sachelariec sachelariec nascut pe 15.09.1954 medic stomatolog lucrand din 1977 pot obtine pensie anticipata partiala si sa lucrez la cabinetul meu in continuare beneficiind de ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pentru cenzor marietasok marietasok Buna seara. As dori si eu un raspuns la urmatoarea intrebare: O persoana care este la pensie anticipata partial poate sa aiba contract de mandat de cenzor la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata shoni17 shoni17 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul pensionarii anticipate am drept de munca in continuare. Mentionez ca lucrez in sistemul de stat si doresc sa ... (vezi toată discuția)