avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor executare silita amnistiere mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor executare silita amnistiere mame

Buna seara! Ma numesc Cozianu Cristina Ionela din Campulung Muscel si am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema delicata. Sunt mamica de 3 ani si 9 luni si sunt datoare statului cum ma someaza ANAF-ul. In anul 2011 . am nascut in luna mai si am optat sa stau acasa 1 an.am depus dosarul pentru alocatie si lucrand in invatamant am intrerupt cartea de munca, dar eu sunt si persoana fizica autorizata si nu am fost atentionata de organele in drept ca daca mai am si alte venituri trebuie sa le intrerup. eu nu am avut timp sa citesc legea si dupa 10 luni m-au gasit cei de la Curtea de Conturi cu alte venituri inregistrata si am fost instiintata ca o sa mi se opreasca toti banii pe care i-am primit pana atunci. Ce pot sa fac? Am primit si executare silita in 2014. dar dumnealor de ce nu aplica legea de amnistiere a mamelor? Astept un raspuns de la d-voastra. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristinayak , utilizator 16:34, 2 Martie 2015
în care din prevederile legii privind amnistierea fiscală a mamelor considerați că vă încadrați?
legea126/2014,nr.111/2010,art.16,al.3,l,i
ați avut venituri mai mici decât 6 ISR în 2011 sau 2012?
1. Nu va incadrati in niciun text de lege privind amnistia fiscala.

Legea nr.126/2014
Art. III.
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.
(2) Debitele prevăzute la alin. (1) se recuperează integral de la persoanele care au încasat necuvenit drepturile, inclusiv sumele reprezentând contribuţii de asigurări sociale de sănătate.

OUG 111/2010
art.19
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.

Prin urmare, nu autoritatile trebuia sa va anunte, ci dvs aveati obligatia sa le aduceti la cunostinta faptul ca mai realizatia venituri si in calittae de PFA.

2. Legea nu are efecte retroactive . Legea nr.126/2014 se aplica pentru situatiile aparute dupa data intrarii ei in vigoare si nu pentru situatii anterioare acesteia.

da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie recalculare indemnizatie dupa 4 ani jumate arhana arhana Buna ziua, am primit la sfarsitul lunii dec.2014 instiintare precum in urma unei decizii din 2012 s a recalculat indemnizatia dupa primul copil. Primul copil ... (vezi toată discuția)
Legea 126/2014 SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Decizie de debit nr.aaa din data de 25,06,2014 pentru ca am realizat venituri in sumă de 1,633 lei, pe perioada cât am fost beneficiară a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala - legea 126/2014 sasviorel sasviorel In cazul copilului cu handicap grav care a primit sume necuvenite si au inceput retinerile conform deciziilor locale. Potrivit Legii 126/2014 am inteles ca se ... (vezi toată discuția)