avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri realizate in timpul concediului maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri realizate in timpul concediului maternal

Buna ziua,am o intrebare.
Spuneti.mi va rog daca concediu maternal(cele 126 de zile)sunt platite cu 85%din media veniturilor realizate in ultimele 6 luni,daca eu pe langa salar am avut si comision(din asigurarile vandute)se ia in calcul si acel comision?Sau doar daca este venit impozabil?
Nu stiu daca firma la care lucrez declara acele comisioane.Cum anume as putea afla?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:11, 2 Martie 2015
1. In calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate sunt luate toate veniturile brute din cele 6 luni anterioare, venituri pentru care s-a platit cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. - Intrebati platitorul comisionului daca a platit aceasta cota.
- Daca da, atunci va plateste si el, separat, indemnizatie pentru concediul de maternitate.
Vreau sa va mai intreb daca s.ar fi vazut aceste venituri si la plata concediilor medicale normale?
Indemnizatiile de concediu medical de orice fel se platesc de catre toti angajatorii cu care salariatul are contract in momentul in care solicita concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisionul impozabil influenteaza indemnizatie de concediu de maternitate patricia85 patricia85 Buna ziua,am o intrebare. Spuneti.mi va rog daca concediu maternal(cele 126 de zile)sunt platite cu 85%din media veniturilor realizate in ultimele 6 luni,daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pt pfi RamonaMV RamonaMV Buna-ziua! Sunt PFI (persoana fizica independenta) - Medic Independent din iunie 2014, inainte am fost salariata. Lucrez 8 ore pe zi la o clinica si am un ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal julias julias de astazi sunt in concediu prenatal.spuneti-mi va rog daca cei 85% primiti sunt din media veniturilor sau numai din venitul salarial mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)