avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Consum carburanti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Consum carburanti

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati dat zilele trecute legat de inregistrarea eronata de scoatere a autoturismului din balanta, dar va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns legat tot de acest lucru, pentru aceasta masina am facut faz-uri pe tot anul trecut chiar daca nu am mai avut-o in active in balanta , exista riscul sa mi se impute acele bonuri valorice , avand in vedere ca masina in fapt exista nu este vanduta, am facut deplasari cu ea in folosul serviciului, doar ca nu mai este evidentiata in balanta .
Va multumesc pentru toate informatiile.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:00, 2 Martie 2015
Daca autoturismul exista, atunci ati inregistrat eronat scoaterea din evidente.
daca e amortizat integral, apare in balanta dar nu apare in bilant (pt ca se scade amortizarea).
Nu trebuie sa-l eliminati din evidentele contabile si Registrul inventar decat daca s-a instrainat sau s-a scos din uz (eventual casare, vanzare la fier vechi).
Cred ca ar trebui sa stornati inregistrarea de scoatere din evidente.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere srl ionutsv ionutsv Buna ziua, Am vrut sa radiez un SRL luna trecuta si mi s-a solicitat un certificat fiscal. Ca urmare a controlului efectuat am fost informati ca in ultimii ... (vezi toată discuția)
Amortizare mijloc fix anca70 anca70 Un mijloc fix(autoturism) amortizat a fost scos din evidenta 2813=2133 la 31 12.2008 dar s-a continuat utilizarea acestuia . Exista posibilitatea de a fi ... (vezi toată discuția)