avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie sociala

buna ziua, are ani de munca peste 20 dar varsta doar 51 nu mai poate lucra deoarece sor lui este bolnava si nu poate ramane singura poate beneficia de pensie sociala sau se numeste indemnixatie sociala care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca si daca se poate as mai avea o intrebare sora are handicat grav poate sa die insotitorul ei se poate din 2013? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:00, 2 Martie 2015
1. Daca sora are dreptul la insotitor fratele ei sa ia legatura cu primaria pentru a incheia un contract individual de munca in calitate de insotitor.

2. De indemnizatia sociala minima beneficiaza numai pensionarii a caror pensie este sub 400 lei lunar.

3. Deoarece are peste 15 ani de stagiu de cotizare la pensie indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta la varsta de 65 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia minima garantata Madalyna2011 Madalyna2011 Buna, am si eu o intrebare: daca o persoana a lucrat doar 2 ani si dupa aceea a stat in crestere copil, poate sa beneficieze de pensia minima garantata. ... (vezi toată discuția)
Pensia sociala minima garantata IleB IleB Buna ziua, As dori sa stiu care sunt sansele/pasi de urmat, ca persoana care nu a cotizat la sistemul de penii, sa poata beneficia de pensia sociala minim ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia sociala sau pensia minin garantata vnicusor vnicusor Buna ziua ma numesc vaduva nici si am si eu o intrebare daca se poate Sunt persoana cu handicap grav cu asistent personal,handicapul il am de la varsta de 4/5 ... (vezi toată discuția)