avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... demisie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

demisie

Buna ziua.Am un copil care acum pe 4 aprilie 2015 inplineste 2 ani.Inainte de data nasterii am avut 2 locuri de munca unul cu 8 ore si unul cu 4 ore.La ambele am avut contractul suspendat pentru crestere copil.
M-am reintors la serviciul de 8 ore de la 1.02.2015 si nu mai vreau sa ma reintorc la cel cu 4 ore.S tiu ca angajatorul este obligat sa ma tina inca 6 luni angajata dar eu nu mai vreau la acel job cu jumatate de norma.Cum procedez? Imi fac cerere de demisie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 3 Martie 2015
1. Puteti face o cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul partilor cu data cu care stabiliti de comun acord cu angajatorul (conform art.55, lit.b) din Codul muncii).

2. - Sau face o notificare de demisie (art.81 din Codul muncii) dar in acest caz trebuie sa respectati perioada de preaviz prevazuta in CIM in caz de demisie.
- Angajatorul poate renunta la preaviz daca doreste.
In cazul asta eu sunt si angajatorul si angajatul(firma este pe numele meu eu sunt administratorul) si vreau sa stiu cum fac actele deoarece conform legii stiu ca ar trebui sa ma intorc la servici cu data de 04.03.2015 cu o luna inainte de ziua implinirii copilului 2 ani.Cu toate ca in suspendarea eu am trecut de la 4.04.2013 pana la 03.04.2015.
Cum sa procedez?
1. Faceti cerere de incetare a CIM cu acordul partilor cu luna martie pe care o aprobati tot dvs. sau un asociat, daca mai aveti unul.

2. Modificati in Revisal data incetarii suspendarii CIM.
In versiunea curenta a REVISAL-ului, ulterior incetarii acestei suspendari, informatiile aferente suspendarii nu vor mai putea fi modificate sau corectate.
Solutia tehnica pusa la dispozitia angajatorilor nu permite corectarea elementelor privind o suspendare incetata.
In aceste conditii, angajatorul poate elibera salariatului (conf. art.8 alin.3 din HG nr.500/2011, modificata si completata), la cererea acestuia, documente care sa ateste situatia reala a activitatii desfasurate de acesta pe durata executarii contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa expirare concediu crestere copil atlassport atlassport In data 20.02.2013 a intrat o angajata in concediu de crestere copil pentru 2 ani.(CIM a fost suspendat) Acum vreau sa incetez CIM, nu se mai intoarce la ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare si inregistrare incetare contract in revisal cris2279 cris2279 O salariata revine din co crestere copil (2 ani) la data zz. La data zz-1 ea face cerere pentru reluarea activitatii incepand cu zz si in acelasi timp isi ... (vezi toată discuția)
Cfp, apoi demisie Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am un caz: un angajat care isi face cerere de cfp pe perioada:18.09.2013-11.10.2013.Intrebarile mele ar fi: ultima zi de suspendare cim e ... (vezi toată discuția)