avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat obligatorie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat obligatorie?

Buna ziua,

Eu sunt PFA in sistem real si mai nou ma ocup si de fotografie. Deocamdata nu am avut clienti persoane fizice, doar juridice, carora le-am emis factura si chitanta.

Intrebarea mea este: Daca am contract de prestare servicii cu o persoana fizica, in baza caruia emit factura, iar persoana respectiva achita factura numai si numai prin transfer bancar/depunere direct in contul meu, adica niciodata nu o sa incasez bani cash de la clienti persoane fizice, mai am nevoie sa cumpar casa de marcat?

Si daca raspunsul este DA, am vazut ca sunt pe piata case care au atat rola de hartie, cat si jurnal electronic, astea or sa fie bune de la anul cand e obligatoriu jurnal electronic?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: meeshoo , utilizator 16:50, 3 Martie 2015

In situatia in care desfasurati activitatile autorizate in alte locatii decat sediul social sau sediile secundare (ex. la beneficiar), nu sunteti obligat sa detineti casa de marcat.
In caz contrar, sunteti obligat sa detineti casa de marcat chiar si in cazurile in care nu incasati numerar de la clienti persoane fizice.
Am inteles, va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala cu obiect de activitate 6820- documente la incasare Petcu E Petcu E Este obligatoriu sa detin casa de marcat?Pot ca la persoane fizice sa emit doar factura si chitanta ? (vezi toată discuția)
Facturi emise catre persoane fizice invatacel invatacel Buna ziua. Am o intrebare la dvs. Eu inchiriez garsoniere in regim hotelier si am multi clienti (majoritatea) persoane fizice. Pana acum am emis pt fiecare ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)