avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Contract prestari servicii

Buna ziua, este posibil si legal ca un srl cu obiect de activitate consultanta in tehnologia informatiei sa incheie un contract cu o persoana fizica cetatean european care sa vireze lunar suma stipulata in contract ?
Cel mai recent răspuns: stelianbirea , utilizator 13:51, 8 Martie 2015
Persoana fizica este beneficiarul?
Da
De ce nu ar fii? E o vanzare ca toate celalalte... Daca SRL ul are tva si presteaza sv electronice, atunci apar probleme cu facturarea( se fact cu TVA din statul beneficiarului)
Nici eu nu vedeam nicio problema, vroiam sa ma asigur ca am inteles bine. Trebuie sa facturezi cu TVA diferit in functie de tara din UE catre care prestezi?
Pai si daca srl-ul este platitor de tva si este inregistrat in ROI mai factureaza cu tva, si cine suporta tva-ul srl-ul prestator sau beneficiarul persoaa fizica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare intre neplatitori de t.v.a. schumiholic schumiholic Buna ziua! O intreprindere individuala care este in momentul de fata platitoare de tva vrea sa presteze servicii IT catre o organizatie non-profit ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)