avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarirea penala

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru angajare) inainte de solutionarea cazului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: acular89 , utilizator 10:42, 17 Mai 2010
in mod cdrt veti fi anuntat . Pe cazier n u va aparea nimic , decat daca veti fi condamnat printr-o hotarare definitiva si irevocabila.
se anunta in momentul in care cazul ajunge in instanta sau inainte?
Eu am dat declaratie la procuratura de 1 luna si 1 saptamana, iar eu sunt comlice, iar faptuitorii sunt in inca in arest.Se poate solutiona un caz la procuratura fara sa ajunga in instanta?
Sentinta numai instanta de judecata o va pronunta. Veti fi anuntat daca s-a inceput urmarirea penala, veti fi citat pentru a vi se aduce la cunostinta rechizitoriul si veti fi citat la proces.
In cazier nu apar decat condamnarile definitive si irevocabile.
Organul de urmarire penala are obligaatia sa-ti aduca la cunostinta invinuirea, deci pentru ce esti urmarit si cercetat penal si sa-ti aduca la cunostinta ca ai dreptul sa fii asistat de un avocat .
In cazierul solicitat pentru angajare nu apar decat hotararile definitive de condamnare.
Se poate solutiona un caz la parchet fara a ajunge la instanta vezi art. 10 si 11al.1 punctul " I" din codul de procedura penala.
Cu siguranta dosarul nu s-a finalizat inca. Probabil mai sunt probatorii de administrat care necesita timp( o expertiza, un raspuns de la o autoritate, poate chiar straina etc)
Daca va fi sa fiti trimis in judecata in calitate de complice va trebui sa vi se prezinte materialul de urmarire penala.
Fara sa vi se prezinte materialul de urmarire penala nu puteti sa fiti trimis in judecata. Doar daca va sustrageti urmaririi penale.

pe mine ma intereseaza daca trebuie sa fiu anuntata in scris sau verbal ca s-a inceput urmarirea penala si daca trebuie sa fiu anuntata cu ceva timp inainte de aceasta chestiune sau pot fi anuntata o data cu anuntarea rechizitoriului multumesc

Alte discuții în legătură

Urmarire penala - urgent ramiha ramiha Buna ziua, Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)