avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie cresterea copilului

Sunt studenta in ultimul an la master si de 6 luni lucrez la o firma, beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului daca raman in risc maternal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 3 Martie 2015
Perioada in care va veti afla in concediu de risc maternal intra in calculul celor 12 luni eligibile pentru a se acorda indemnizatia pentru CCC.

Art.2 din OUG 111/2010:
...
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.........
c) au beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
.....

OUG 158/2005
Art. 2. - (1) Concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, la care au dreptul asiguratii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, sunt:
a) concedii medicale si indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii;
b) concedii medicale si indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale;
c) concedii medicale si indemnizatii pentru maternitate;
d) concedii medicale si indemnizatii pentru ingrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale si indemnizatii de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie 2016 rosflower rosflower Buna seara! o intrebare daca am inceput activitateala aceasta societate in iulie 2015 oricum am mai lucrat in ainte fara intrerupere vroiam sa intreb daca la ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal pristopanu07 pristopanu07 Buna ziua, Sotia a intrat recent in concediu de risc maternal pentru o perioada de 3 luni. Nasterea va avea loc pe la sfarsitul lunii septembrie ... (vezi toată discuția)
Prenatal lauritalaurita lauritalaurita in cadrul celor 12 luni lucrate anterior sarcinii, se pot incrada si cele doua luni de concediu prenatal? (10 luni plus 2 luni prenatal) Multumesc anticipat (vezi toată discuția)