avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Studii necesare pentru ocuparea unei functii publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Studii necesare pentru ocuparea unei functii publice

Pentru ocuparea functiei de sef birou contabilitate in cadrul unei primarii este necesar master-ul sau este suficienta absolvirea unei facultati economice cu licenta - durata studilor 5 ani?
Cerintele sunt identice si pentru functionari si pentru personalul contractual?
As dori temeiul legal.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisal , utilizator 16:46, 12 Martie 2015
Cerintele vor fi afisate de primarie. Dvs, mergeti la biroul resurse umane unde functionarul din cadrul primariei va va aduce la cunostinta pretentiile institutiei. Sunt de parere ca avand 5 ani de studiu nu mai este necesar masterul dar s-ar putea sa ma insel. Sa ne scrieti si noua cum ati rezolvat problema.
Multumesc! Intre timp am gasit art. 153 din Legea 1/2011 . Si mi se pare evident ca ar trebui echivalat, nu? Am terminat facultatea in 1994.

A. Organizarea
Art.153. - (1) Programele de studii universitare de master reprezinta al II-lea ciclu de studii universitare si se finalizeaza prin nivelul 7 din EQF/CEC si din Cadrul National al Calificarilor. Acestea au o durata normala de 1-2 ani si corespund unui numar minim de credite de studii transferabile, cuprins intre 60 si 120. Pentru profesii reglementate prin norme, recomandari sau bune practici europene, ciclul I si ciclul II de studii universitare pot fi oferite comasat, intr-un program unitar de studii universitare cu o durata cuprinsa intre 5 si 6 ani, la invatamantul cu frecventa, in conditiile prezentei legi, diplomele obtinute fiind echivalente diplomei de master.
(2) Diploma de absolvire sau de licenta a absolventilor invatamantului superior de lunga durata din perioada anterioara aplicarii celor trei cicluri tip Bologna este echivalenta cu diploma de studii universitare de master in specialitate.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare master pentru studiile universitare incheiate inaintea sistemului bologna Daniela_Dudu Daniela_Dudu Studiile universitare incheiate inaintea sistemului Bologna sunt echivalate cu master? De ex. Licenta la drept 1998 sau o diploma la politechnica in 1989? Stiu ... (vezi toată discuția)
Studii superioare scurta/lunga durata Marya_Raluka Marya_Raluka Buna ziua, as dori sa stiu in ce categorie de studii superioare ma incadreaz? de scurta sau lunga durata, daca am absolvit studii superioare ciclul I Bologna ... (vezi toată discuția)
Studii de lunga durata nebunica nebunica Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti ce inseamna \"studii superioare de lunga durata\" in vederea ocuparii unui post in institutie bugetara. 1. facultate de ... (vezi toată discuția)