avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CIM suspendat in vederea detasarii in strainatate vs. ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CIM suspendat in vederea detasarii in strainatate vs. obligatie plata cass venituri din dobanzi bancare

Buna ziua,
In situatia unei persoane detasata in strainatate si cu contractul de munca suspendat la Angajatorul roman, exista obligatia platii cass pentru venituri din dobanzi bancare asa cum sunt definite de ART. 296^27 (3) cod fiscal? (avand in vedere ca are domiciliul declarat in Romania cf art.7 (1) pct 23 cod fiscal).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 00:00, 4 Martie 2015
In opinia mea suspendare CIM prin oricare dintre formele sale duce la suspendarea obligatiilor de natura salariala ale angajatorului ,deci si a achitarii contributiilor la sanatate (cass) cf. codului muncii titlul II,art.49, din partea acestuia si al angajatului.
In aceasta situatie persoana respectiva , avand domiciliul fiscal prin arondare teritoriala in RO si obtinand venituri din dobanzi ,urmeaza a fi incadrat la art. 296^27-296^31 pentru plata cass.
Pentru a evita acest lucru cred ca se poate apela la [ link extern ]
sau [ link extern ] .
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
robert1958, utilizator
Cel de-al doilea link (cu anaf) se incarca la dvs.?, caci la mine nu merge, imi da eroare.

P.S. Daca este documentul anaf cu privire la
ORDIN nr. 74
pentru reglementarea unor aspecte privind rezidența fiscală în România a persoanelor fizice

am reusit sa il vizualizez in alta parte. Asta era?
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
trandafir2, moderator
Nu , vad ca nici la mine nu se mai incarca.

[ link extern ]

Vad ca asta merge!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim suspendat in vederea detasarii in strainatate vs. obligatie plata cass voluntar trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In situatia unei persoane detasata in strainatate si cu contractul de munca suspendat la Angajatorul roman, exista obligatia platii cass prin ... (vezi toată discuția)
Cass pt venituri dividende geneva geneva CASS-ul unde se plateste pt venituri ridicate din dividende de la SIF? Pe ce baza, cu ce documente? Multumesc (vezi toată discuția)
Cass privind persoanele care au realizeaza venituri din salarii (dar nu pe toata perioada anului fiscal 2014) vs. cass pentru dobanzi bancare trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Daca am realizat venituri din salarii timp de 6 luni in anul 2014 (conform codului fiscal, Titlul IX^2, [b]CAP. 1[/b] Contribuții sociale ... (vezi toată discuția)