avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare cim cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare cim cu timp partial

Buna ziua
Am nevoi de ajutor –voi relata pe scurt situatia

In cadrul firmei unde lucrez s-a negociat un nou CCM la nivel de unitate si o noua grila de salarizare(s-au renegociat minimul si maximul salariului corespunzatot fiecarei categorii de salariatii- muncitori necalificati calificati, ,studii liceale,superioare si personal de conducere).In urma acestei renegocieri s-au facut majorari salariale pt 95% din salariatii unitatii care nu aveau minimul corespunzator din grila iar unii salariatii au beneficiat de un salariu majorat si peste acest minim din grila-adica trebuia sa le acorde minim 1300 pt studii medii si a fost acordat 1400.

Eu sunt inginer studii superioare cu timp partial si imi desfasor activitatea la sediul societatii.Mentionez ca din cei 13 salariatii(5 studii medii si 8 studii superioare) care isi desfasoara activitatea la birou eu sunt singurul care nu am beneficiat de o marire peste minimul din grila de salarizare-in speta salariul meu brut a crescut cu 5 lei:( (pt a ajunge la minimul din grila de salarizare) in timp ce ceilaltii colegi ai mei au beneficiat de o majoarare in medie de 150 lei.

Pot sa consider acest lucru o discriminare pe motiv ca am cim cu timp partial?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:39, 4 Martie 2015
Puteti considera acest lucru o discriminare , nu va impiedica nimeni sa considerati asa ceva.

In acest caz, puteti sesiza CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
[ link extern ] /
In cazul meu care este salariatul cu norma intreaga din aceeasi unitate la al carui salariul as putea sa ma raportez?????????/

Mentionez ca in cadrul serviciului unde lucrez mai este un inginer iar in cadrul firmei inca 2 care au aproximativ aceeasi vechime in munca cu mine si aceleasi studii-adica superioare.
ionii a scris:

In cazul meu care este salariatul cu norma intreaga din aceeasi unitate la al carui salariul as putea sa ma raportez?????????/

Mentionez ca in cadrul serviciului unde lucrez mai este un inginer ........


Salariul la care v-ati putea raporta este al colegului inginer .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedreptate salariala ju-ju ju-ju In noiembrie 2010 s-au facut restructurari de personal, cu reorganizarea organigramei si a coeficientilor de salarizare pe categorii de salariati, dar la ... (vezi toată discuția)
Salariu minim. patra patra Buna ziua, am terminat facultatea si m-am angajat pe un post de pedagog.Mi s-a spus ca acest post nu necesita studii superioare, astfel ca ma incadreaza ca ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? epop52 epop52 Din 1977 pana in 1989 am lucrat ca inginer la Societatea Romana de Radiocomunicatii (cu capital de stat)de unde am iesit ca inginer principal(trecut si in ... (vezi toată discuția)