avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scadere persoana intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scadere persoana intretinere

va rog sa-mi spune-ti daca dau o persoana la scadere de la plata intretinerii trebuie sa merg la vecini sa-mi semneze?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:41, 7 Decembrie 2010
Introducerea sau scoaterea unei persoane de la calculul cotei de intretinere nu tine de consumul niciunei utilitati, ci de numarul de zile in care locuieste efectiv acolo. Nu conteaza nici ca familia are 1, 2 6 sau 10 membri.

nu ar fi trebuit sa fie trecuta o persoana tinand cont ca au stat aproape 1/2 luna?

Nu, persoana se trece numai daca a stat macar 15 zile. Ganditi-va ca se compenseaza din plin cu lunile in care persoana pleaca 5-10 zile si plateste pentru tot.
Daca nu aplicam legea si incercam sa despicam firul in 4 o sa avem mereu senzatia ca suntem vinovati , ca am vaforizat pe unii , ca am avantajat pe altii, etc.
Asa ca eu sunt total deacord cu argumentele d-nei Anreea .
Atat timp cat multe servicii sunt contorizate individual (gaz, apa, en electrica, telefon, internet,etc) si avand in vedere ca sunt putine cheltuieli comune care se repartizeaza pe nr de persoane, mai putin conteaza in gestiunea si administrarea asociatiei o persoana mai mult sau mai putin . O persoana mai mult la intretinere poate afecta , de exemplu , scaderea cheltuielilor pe nr de persoane de la 6,89 laq 6,02 lei/pers (caz real la asociatia noastra).
Nu cred ca merita sa ne compromitem . Nici cei care ar sesiza o scoatere nereala a unei persoane de la intretinere nu ar depasi criza economica prin scandal si certuri. Cearta cu vecinul, administratorul, presedintele ca a avut o persoana in plus 16 zile si nu a declarat-o la asociatire motivand ca are doar 14 zile ( ca una a fost ziua sosirii cu trenul si alta ziua plecarii cu avionul si nu se pune ), etc.
spuneti-mi si mie va rog cum arata o cerere de scadere la intretinere a unei persoane:D
Domnule presedinte
Subsemnatul X, proprietar al ap. N va rog sa luati in considerare ca incepand cu data (pana la data) in apartament locuiesc M persoane.
Semnatura si data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere anissia anissia mi-a venit intretinerea pe luna trecuta 240 ron pentru un ap, cu 2 camere, 3 persoane.Mie mi se pare extrem de mult, daca acum este atat la iarna oare cat va ... (vezi toată discuția)
Cei contorizati nu au declarat indexul apometrelor stelaburac stelaburac Daca cei contorizati nu au declarat indexul apometrelor, si in acelasi timp au declarat ca in luna respectiva locuiesc 0 persoane in apartament, se mai ia ceva ... (vezi toată discuția)
Asociatie lialiana lialiana Ce masuri pot lua impotriva asociatiei de locatari? De 9 luni, de cand m-am mutat am mereu de platit in plus la apa (pierderi), gaz,etc, dar in special la apa, ... (vezi toată discuția)