avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizie de impunere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizie de impunere

Concret. Ce s-a intamplat?

S-a emis un titlu executoriu si o somatie de plata pentru impozit teren si cladire. In fapt, persoana pe numele careia s-a emis titlul, este veteran de razboi, iar conform legii 44/1994 este scutita de plata impozitului. Am facut contestatie la judecatoria si instanta mi-a dat dreptate, insa nu pe temeiul invocat de mine, ci s-a pronuntat pe o exceptie si anume, citez "Ïn cauza s-au emis titlu executoriu si somatia de plata fara a se emite mai intai o decizie de impunere care sa poata fi contestata in conditiile prevazute de lege prin urmare instanta constata actiunea intemeiata ".

Acum, baietii de la impozite au reluat demersul si au emis acum o decizie de impunere, pe care evident vreau sa o contest in baza aceluiasi temei de drept, persoana este veteran de razboi si nu a platit niciodata impozit pana in prezent.

Cu toate acestea, vreau sa arat ceva, si anume ca reprezentantul unitatii intimate "a aratat ca sotia contestatorului numita XXXXX, a decedat iar acesta nu a facut dovada ca este unicul mostenitor al sotiei si din acest motiv s-a emis titul executoriu pentru cota de 1/2 din imobilele care fac parte din masa succesorala a defunctei"

In fapt, defuncta nu avea niciun bun propriu, toate comune. Ce relevanta va avea argumentul acesta cand va urma sa depun actiunea la instanta iar pentru ca acum voi face un recurs gratios, insa evident ei vor continua si voi fi nevoit sa depun iar actiune la instanta pe acelasi motiv. (sau pot invoca autoritate de lucru judecat?)

Sper ca nu am fost prea lung in prezentarea spetei, mai ofer precizari daca sunt necesare.
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
Avocat Sebastian Murariu, Avocat
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 17:35, 3 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit mostenire Avocat Sebastian Murariu Avocat Sebastian Murariu Cum functioneaza impozitarea masei succesorale daca succesiunea nu s-a dezbatut ? Au trecut mai bine de doi ani de cand defuncta a decedat. Sotul supravetuitor ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva ..cum pot contesta un impozit pentru o ... cotos gratiela cotos gratiela prescriptia extinctiva ..cum pot contesta un impozit pentru o masina si invoca prescriptia exctinctiva ? (vezi toată discuția)