avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru pe teren gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru pe teren gresit

buna ziua.am cumparat un teren in 2006;am facut contract vanzare cumparare,terenul era deja cadastrat si intabulat.dupa 6 ani sa aflu ca cadastrul si intabularea sant facute pe terenul vecinului, de aceiasi suprafata(deschidere si suprafata identica cu a terenului meu).am vorbit cu vecinul meu pe a carei suprafata a fost facuta intabularea si incercam sa rezolvam impreuna problema(deoarece nici el nu isi poate face intabularea reala pe terenul lui).care este modul cel mai corect pentru a rezolva problema?repet ca cadastrul si intabularea facuta sant o eroare doar virtuala adica nu si in teren ci doar in acte.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 20:18, 4 Martie 2015
Degeaba intrebati pe net, oricum va trebuie expert autorizat pentru intabulare, care sa vina sa constate realitatea din teren si sa refaca masuratorile cu aparatura de specialitate. Atata timp cat d-voastra aveti intabularea iar vecinul nu, normal mi s-ar parea sa plateasca vecinul expertul respectiv.
Dacă există o suprapunere virtuală , se va face o cerere la biroul cadastral, pt. repoziționare, apoi, în urma verificărilor de pe teren , se rezolvă de către inspectorul de cadastru Imobilele se vor repoziționa în urma unui referat făcut de acesta și aprobat de inginerul șef. Referatul se înregistrează în registrul de intrări, are anexate extrasele DIN PLAN CADASTRAL cu situația anterioară și ulterioară îndreptării poziționării. Încheierea se va comunica tuturor pers. interesate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren in actele cadastrale. AndreiLoghin AndreiLoghin Buna ziua, Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Suprapunere virtuala terenuri dorincornea dorincornea Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie: - Am cumparat anul trecut o parcela dintr-un teren dezmembrat in mai ... (vezi toată discuția)