avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere virtuala terenuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere virtuala terenuri

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi pentru urmatoarea situatie:

- Am cumparat anul trecut o parcela dintr-un teren dezmembrat in mai multe loturi in 2007 si parcela cumparata de mine nu are ridicarea topografica in Stereo 70

- Toate celelalte parcele din terenul initial (vecinii de la vest si est, peste 10 parcele in total) au inregistrata geometria terenului in Stereo 70 insa unul dintre vecinii mei are masuratorile facute gresit astfel incat mi-a fost respinsa documentatia cadastrala de actualizare pe motiv ca exista o suprapunere intre coordonatele masurate la mine (cele reale) si coordonatele vecinului A (cele gresite)

- Suprapunerea respectiva este numai o suprapunere virtuala deoarece in teren nu exista vreo suprapunere si eu am practic in teren suprafata corecta din acte, masurata intre gardurile vecinilor mei directi.

- Coordonatele vecinului A sunt gresite pentru ca coordonatele unui al treilea vecin (vecinul B, vecin cu vecinul meu) au fost si ele inregistrate gresit si cel mai probabil expertul care a intocmit documentatia vecinului A nu a dorit sa-si bata capul cu rezolvarea situatiei si a preferat sa le lipeasca de coordonatele gresite ale vecinului B.

- Ambii mei vecini (atat A si B) sunt de acord cu corectarea situatiei prin repozitionare insa expertul topo care a intocmit documentatia gresita la A nu vrea sa o corecteze (pur si simplu nu-i pasa) iar cel care a intocmit documentatia la B trage de timp de cateva luni

- In plus, cand expertul topo B a refacut masuratorile la vecinul B a constatat ca mai exista un vecin de-al lui, vecinul C, pozitionat si el gresit (lotul C nu facea partea din dezmembrarea initiala).

- Ca eu sa-mi pot inregistra terenul pe coordonatele reale trebuie sa-l mut pe A pe coordonatele reale, care la randul lui trebuie sa-l mute pe B pe coordonatele reale, care si el trebuie sa-l mute pe C si un drum de acces (cu servitute) pe coordonatele reale.

- OCPI refuze sa rezolve din oficiu aceasta incurcatura in lant pe motivarea ca ei nu au cum sa verifice situatia in teren si nu sunt obligati de lege sa o faca (au doar optiunea sa o faca, daca vor). Dupa o audienta la inginerul sef de la OCPI nu am reusit sa rezolv mare lucru, inginerul sef convocandu-l numai neoficial pe expertul topo B sa-l roage sa rezolva situatia la el si de atunci sunt tinut tot intr-o amanare.

- Toate masuratorile gresite au fost facuta in urma cu mai multi ani (vreo 5-6 ani) insa eu le-am descoperit numai anul trecut cand am cumparat terenul si am incercat sa-mi actualizez documentatia cadastrala

In situatia in care vecinii A si B sunt de buna credinta si vor sa rezolve situatia dar expertul topo A nu vrea sa se implice, cel de la B trage de timp si cel de la C nu e de gasit, iar OCPI nu vrea sa se implice, ce parghii legale mai am pentru a obtine o rezolvare? Plangere la ANCPI? Sa dau pe cineva in judecata pentru prejudiciul suferit? Daca da, pe cine avand in vedere ca nu vecinii mei sunt de vina ci expertii topo pe care acestia i-au angajat.

Orice sugestie este binevenita. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dana Toma , utilizator 15:11, 22 Octombrie 2019
Buna seara,angajați alt expert topo care sa va facă repozitionarea.
Buna, cum ati rezolvat problema ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)