avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pentru reparatii electronice se da garantie?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pentru reparatii electronice se da garantie?

Buna seara, am si eu o problema, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am dus recent o tableta cu mufa de alimentare rupta la un service de reparatii. Cei de acolo au schimbat mufa am platit(nu mi s-a eliberat bon sau factura pt. reparatie si nu mi s-a zis nimic despre garantie), iar dupa nici 2 saptamani s-a defectat mufa. Am dus tableta din nou la service au schimbat mufa si mi-au cerut sa platesc aceeasi suma zicand ca nu da nimeni garantie pt. astfel de reparatii. Intrebare: am dreptul sau nu la garantie in acest caz si daca da ce pot sa fac sa-mi recuperez banii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: julaikos , utilizator 20:47, 8 Martie 2015
Da, se ofera garantii pentru reparatii, de catre firmele serioase care-si respecta clientii. Pe baza de bon si certificat. Dar de obicei garantia e mult mai mica decat pentru produsul in sine. (intre 1-6 luni, in functie de valoarea bunului)
dar sunt obligati sa dea garantie sau nu?
O firma serioasa ofera atat bon / factura cat si garantie la reparatii. Era bine sa fi cautat un service care lucreaza legal, poate mai scump insa pe termen lung erati in castig. Acum in afara de reclamatie la ANAF nu prea aveti ce sa le faceti.

Inteleg ca ati dus tableta din nou la reparat, ati ridicat-o? Daca nu, cititi acest articol ca o sa va fie de folos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Pai n-au dat nici bon, unde situatia e chiar penala, credeti ca de garantie ii doare pe ei? Nu sunt obligati sa dea garantie pentru astfel de echipamente (tableta) si chiar daca ar fi, doar ar plati o amenda.
Inspectorii Direcţiei Antifraudă vor sigila, de la 1 martie, punctul de lucru al comercianţilor prinşi că nu utilizează casele de marcat fiscale sau nu emit bon fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, pe durata suspendării activităţii, cu amenzi între 10.000 şi 15.000 lei.
[ link extern ]
Cam ustura amenda.

Garantia ca garantia, lipsa ei dovedeste doar neseriozitate, dar lipsa bonului fiscal duce la suspendarea activitatii pentru o perioada. Le pun si banner :) Activitate suspendată de Antifraudă - ANAF pentru neemiterea bonurilor fiscale.
De-aia am intrebat daca si-a ridicat tableta. I-ar putea inghesui putin pentru ca au facut prima reparatie de mantuiala.

Alte discuții în legătură

Imi cer bani sa-mi repar telefonul in garantie Pana Mihai Pana Mihai Buna ziua! In urma cu o saptamana am trimis telefonul la garantie si astazi am primit urmatorul mesaj: Stimate client, Pentru produsul dumneavoastra V1Viper ... (vezi toată discuția)
Acumulator defect la produs in garantie cumparat online uditza uditza Buna ziua, Am achizitionat online un ebook Kindle, cu garantie 2 ani. De ceva timp nu mai tine bateria absolut deloc, facandu-l inutilizabil. Acumulatorul s-a ... (vezi toată discuția)
Reparație auto defectuoasă eucatalin eucatalin Buna seara, Detin un autoturism caruia i s-a defactat motorul. Am fost la un service auto pentru reparatie motor, costul reparatiei ridicandu-se la 7500 de ... (vezi toată discuția)