avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pentru reparatii electronice se da garantie?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pentru reparatii electronice se da garantie?

Buna seara, am si eu o problema, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am dus recent o tableta cu mufa de alimentare rupta la un service de reparatii. Cei de acolo au schimbat mufa am platit(nu mi s-a eliberat bon sau factura pt. reparatie si nu mi s-a zis nimic despre garantie), iar dupa nici 2 saptamani s-a defectat mufa. Am dus tableta din nou la service au schimbat mufa si mi-au cerut sa platesc aceeasi suma zicand ca nu da nimeni garantie pt. astfel de reparatii. Intrebare: am dreptul sau nu la garantie in acest caz si daca da ce pot sa fac sa-mi recuperez banii? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: julaikos , utilizator 20:47, 8 Martie 2015
nu am ridicat inca tableta, luni ma duc sa o ridic
Cand mergeti dupa ea cereti bon fiscal sau factura si intrebati din nou cata garantie ofera pe reparatie.
Intrebati-i daca au pus mufa noua in locul celei defecte si spuneti-le ca daca vi se strica din nou in termen de 6 luni (e o sugestie, dvs. ziceti cat doriti) ii veti reclama la ANPC. Asta desigur dupa ce luati tableta in mana :) Daca nu va dau bon fiscal puteti pleca cu tableta fara sa platiti, ar trebui sa stie si ei asta.

Ordinul MFP nr. 159/2015 pune in aplicare dispozitiile OG nr. 10/2015 privind modificarea OUG nr. 28/1999 care prevede ca daca operatorii economici refuza emiterea si inmanarea bonului fiscal clientului, atunci acesta are dreptul din 1 martie 2015 de a beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii acestuia. In plus, documentul a stabilit obligatia comerciantilor de a afisa la loc vizibil un anunt detaliat de atentionare a clientilor cu privire la acest drept al lor.


Stiu ca nu e usor sa faceti asa ceva daca nu sunteti mai infipt din fire insa daca ati intrebat aici asta va putem spune, ca e dreptul dvs. sa nu platiti un serviciu nefiscalizat.
Au casa de marcat? Si daca au, langa ea exista anuntul despre care scrie in citat?



nu am vazut nici o casa de marcat, banuiesc ca dau factura, va multumesc pt. raspunsuri o sa incerc sa fac cum ati zis
M-as bucura sa reveniti cu finalul povestii, multa lume se intreaba cum se poate aplica aceasta noua dispozitie pentru protectia consumatorului - daca nu primesti bon fiscal poti sa nu platesti produsul / serviciul.
Eu nu zic sa nu platiti ci sa incercati sa profitati de ea ca sa va asigurati ca nu sunteti pacalit. In plus daca nu aveti bon fiscal nici nu ii puteti reclama ca nu ofera nici macar o luna garantie. Corect ar fi sa va spuna daca nu se poate repara.
Desi e normal sa se dea garantie la orice reparatie,la mufe ,butoane si in general orice presupune interventie din partea utilizatorului garantia aia ar trebui conditionata;asta pentru ca am intanlit destule cazuri in care tableta e bagata la incarcat si copii se joaca in continuare cu ea,si o scapa din mana ,sau se aseaza pe ea, sau baga jack-ul castilor in mufa de incarcare si multe alte situatii care depasesc cu mult modul de exploatare pentru care a fost proiectata acea tableta,sau orice alt obiect;
Chiar si asa o garantie de 30 de zile mi s-ar parea rezonabila,plus bon fiscal desigur!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi cer bani sa-mi repar telefonul in garantie Pana Mihai Pana Mihai Buna ziua! In urma cu o saptamana am trimis telefonul la garantie si astazi am primit urmatorul mesaj: Stimate client, Pentru produsul dumneavoastra V1Viper ... (vezi toată discuția)
Acumulator defect la produs in garantie cumparat online uditza uditza Buna ziua, Am achizitionat online un ebook Kindle, cu garantie 2 ani. De ceva timp nu mai tine bateria absolut deloc, facandu-l inutilizabil. Acumulatorul s-a ... (vezi toată discuția)
Reparație auto defectuoasă eucatalin eucatalin Buna seara, Detin un autoturism caruia i s-a defactat motorul. Am fost la un service auto pentru reparatie motor, costul reparatiei ridicandu-se la 7500 de ... (vezi toată discuția)