avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat care nu m-a reprezentat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat care nu m-a reprezentat

buna seara,

am fost implicat intr-un proces prin care am contestat o amenda in valoare de 12.000 lei. am angajat un avocat,pe care l-am platit cu 1000 lei, cu chitanta. a durat procesul un an, am pierdut, fiind obligat si la cheltuielie de judecata, pe langa cei 12.000 lei inca 2000 lei.

pe tot parcursul anului cat a durat procesul, eu nu am fost reprezentat la nici o infatisare de catre avocatul pe care il platisem. de fiecare data, acesta a delegat o stagiara, care bineinteles ca a facut varza dosarul. dovada- rezultatul dezastruos !

pot sa reclam comportamentul neprofesional al acestui avocat baroului din care face parte ? este legal si profesional sa ii iei banii clientului, dar sa delegi mereu un alt avocat pentru a reprezenta clientul ? eu am mers la el ca sa ma reprezinte el, nu un necunoscut !!!
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 18:18, 3 Decembrie 2015
Pe parcursul judecatii ati avut discutii cu aparatorul ales?
Ati subliniat nemultumirea ca aparatorul a delegat tert sa va reprezinte si sa va apere interesele ?
leorot a scris:


pe tot parcursul anului cat a durat procesul, eu nu am fost reprezentat la nici o infatisare de catre avocatul pe care il platisem. de fiecare data, acesta a delegat o stagiara, care bineinteles ca a facut varza dosarul. dovada- rezultatul dezastruos !



Dovada ca stagiara a facut "varza dosarul" nu poate fi "rezultatul dezastruos". Dovada verzei se face cu ... varza (tocata sau nu), nu cu ... capra. Cum a gresit? Cand a gresit? Ce a facut si nu trebuia facut? Ce n-a facut si trebuia facut?
Daca puteti sa va plangeti baroului? Desigur ca puteti! Da' aveti vreun temei sa va plangeti? Nu stiu. Poate ca aveti. Ramane sa ne spuneti care este acesta afara de faptul ca nu s-a prezentat titularul cabinetului cu care ati facut contractul ci un angajat al acestuia.
...
Doar ca idee: n-am vazut nici un medic sanctionat pentru ca n-a facut el, personal, injectiile ci un asistent dirijat de el (stagiarul este avocat, nu asistent, dar nu conteaza, nu-i asa?) ...
Tot ca idee. Nu sunt de acord cu practica de a nu-ti informa clientul despre ce, cum, si cand urmeaza sa se intample, dar nici nu sunt adeptul inscrierii in contractul de asistenta juridica a tuturor amanuntelor (de genul: daca expertiza judiciara nu este depusa, avocatul poate delega un coleg sa-l substituie fara acordul prealabil al clientului, etc)

Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
atata timp cat eu am mers la acel avocat, am facut-o [entru un motiv foarte bine intemeiat - este recunoscut ca fiind specializat pe domeniul in care am fost amendat. angajata acestuia m-a reprezentat, in schimb, lucru care nu mi s-a adus la cunostinta, pe parcursul procesului eu discutand doar cu avocatul pe care l-am platit si nu cu stagiara lui.

mai mult decat atat, oare nu era obligat sa stipuleze in contractul de asistenta judiciara ca va delega pe altcineva sa se ocupe de intregul proces ??? la mine nu a fost cazul, pentru cine are indoieli postez contractul aici.

ca sa nu mai pomenesc de faptul ca atunci cand mi-a luat banii mi-a dat asigurari ferme si depline ca voi castiga procesul !!! am martor care poate confirma asta.

iar in ceea ce priveste temeiul unei plangeri la barou, raspund: atata timp cat eu am discutat cu o persoana care nu m-a reprezentat, iar rezultatul reprezentarii de catre o alta persoana, mult mai putin calificata, a fost crearea unei daune materiale certe si neindoielnice, consider ca am fost prejudiciat !

stagiarii nu ar avea ce sa caute in procese cu mize atat de mari !
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
leorot, utilizator
leorot a scris:

ca sa nu mai pomenesc de faptul ca atunci cand mi-a luat banii mi-a dat asigurari ferme si depline ca voi castiga procesul !!! am martor care poate confirma asta.

No, bine, no! Daca v-a dat asigurari depline ca va va castiga procesul am mari indoilei ca este avocat nu vreun carpaci din vreun barou infiintat ad-hoc.
Sfat foarte important: Cand avocatul va asigura ca veti castiga procesul inainte ca acesta sa inceapa, FUGITI. Din doua una: Sau este tampit, sau este escroc. Nu vreti sa aveti nimic de-a face cu niciunul dintre acestia doi. Avocatii decenti NU garanteaza si nici nu promit niciunfel de solutii, cu riscul de a pierde clienti in favoarea celor care promit solutii, pentru ca nu poti promite decat ceea ce sta in puterea ta iar solutia este data de judecator, nu de avocat.

Ma gandesc foarte serios ca in afara de a il reclama la barou, sa il dau si in judecata pentru faptul ca in urma delasarii sale am ajuns sa platesc o suma de 14.000 lei pe care in mod normal nu ar fi trebuit sa o platesc, daca el isi facea treaba. El, nu altcineva.

Alte discuții în legătură

Cerere acordare personalitate juridica anulata mroby mroby Buna ziua, As avea o mica intrebare, poate ma puteti ajuta cu un sfat . Am depus la Judecatorie, toate actele necesare in vederea acordarii personalitatii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată .. IOANA1972 IOANA1972 Bună ziua. Am o intrebare: cum se calculeaza cheltuiele de judecată? Ce procent imi revine la o suma de 7000 lei? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-o actiune civila in pretentii am solicitat returnarea unei sume de 6475, 69 lei , executata abuziv . Am primit comunicare de la instanta sa achit 476,4 ... (vezi toată discuția)