avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate rezilia un contract de inchiriere inainte de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate rezilia un contract de inchiriere inainte de termenul de preaviz?

Contractul este intre Intreprindere Individuala (chirias) si un SRL (locator).Am in contract o clauza in care trebuie sa anunt proprietarul cu 45 de zile inainte rezilierea. Eu am plecat mai repede din spatiu si am solicitat in scris rezilierea cu 25 de zile mai devreme decat data de preaviz si proprietarul nu a fost de acord desi i-am predat si cheia. Contractul nu este inregistrat la fisc si nici nu are numar de inregistrare de la SRL-ul proprietar.
Proprietarul poate solicita in instanta plata chiriei pentru cele 25 zile? Exista vreo sansa sa nu platesc acesti bani ? Pot dovedi cu martori ca am eliberat spatiul deoarece este un spatiu comercial. Specific ca am avut sediu social pentru Intreprindere Individuala la acea locatie si am solicitat la Registrul Comertului schimbarea Sediului Social la o noua locatie inchiriata de la data solicitarii rezilierii.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
ghinetgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 11:54, 5 Martie 2015
Buna ziua!
Faptul ca respectivul contract nu este inregistrat la Fisc nu inseamna ca nu produce efecte intre parti. E drept, daca ar fi fost inregistrat la organele fiscale, contractul ar fi constituit titlu executoriu.
In contract este reglementat ce se intampla in cazul in care nu respectati termenul de preaviz? Personal, indeosebi in lipsa unei reglementari contractuale exprese in acest sens, apreciez ca locatorul nu va solicita plata chiriei pentru perioada dintre eliberarea spatiului si implinirea termenului contractual de preaviz DAR va poate solicita daune-interese in temeiul art 1531-1532 din Noul Cod Civil.

Cu stima,
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere nony nony Suntem o institutie publica care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat conform unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)