Va rog ajutati-ma cu un sfat. Am luat pe cardul de salariu cele 3 salarii.De doua luni imi iau salariul prin alta banca, nerenuntind la acel card.De pe primul card imi opreau si rata in lei si cea de overdraft.De doua luni au blocat cardul prim si m-au sunat acum sa-mi spuna ca trebuie sa platesc toata suma de overdraft deoarece nu-mi mai iau salariul acolo.Eu nu pot sa fac acest lucru deoarece nu pot achita nici macar sumele restante si nici ratele la zi.De -abia traiesc de pe o zi pe alta.Si in plus eu nu am renuntat la acel card.Ce pot sa fac ca sa nu spun aiureli si sa le raspund elegant si in tema/
aratati in scris ca nu sunteti deacord cu retinerea , art . 273 codul muncii si predati hartia la registratura .cereti nr. de inregistrare .
Art. 273. - (1) Suma stabilita pentru acoperirea daunelor se retine in rate lunare din drepturile salariale care se cuvin persoanei in cauza din partea angajatorului la care este incadrata in munca.
(2) Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fara a putea depasi impreuna cu celelalte retineri pe care le-ar avea cel in cauza, jumatate din salariul respectiv.
Va multumesc mult.Dar nu cumva trebuie emisa o hotarire judecatoreasca inainte? Si cu ce lezeaza institutia angajatoare.Da cumva din banii sai?Sau cumva in cazul unui proces trebuie sa fie si aceasta prezenta?Sau ce?Doamne ce nebunie.Va multumesc iar.
Buna ziua, eu am facut un credit pt 2 produse de uz casinc la un magazin retail , dar dupa 8 luni nu am platit ratele. In urma cu o luna de zile am primit o executare silita si am fost la biroul acestuia unde am dat o declaratie ca ma angajez sa platesc o rata de 350ron pe luna incepand cu luna noimebrie si sa nu se ia nicio actiune asupra nici unui cont personal. In data de 2 noiembrie am platit prima rata de 350 ron , dar ieri, 10 noimebrie am constatat ca am conturile blocate. Ce pot sa fac in acest caz? Multumesc anticipat, Adi
Urgent!
camy20
Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei?
ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)