avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbrul de mediu - incadrare autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbrul de mediu - incadrare autoturism

avand in vedere legislatia romaneasca si cea europeana, va rog sa-mi spuneti, un autoturism FORD FIESTA, prima inmatriculare 30.09.2005 ITALIA, capacitate cilindrica 1399 cmc, diesel, CO = 116 g/km (dupa cartea de identitate italiana), motor tip F6JA, directiva CE inscrisa in cartea de identitate italiana este 2003/76/CE-A, la ce clasa de poluare se incadreaza, EURO 3 sau EURO 4?
Autoturismul este adus din ITALIA si urmeaza sa fie inmatriculat, drept pentru care este necesara achitarea timbrului de mediu.
Va multumesc frumos!
Motorul asta poate fi si euro 3 si euro 4.
Rar se uita in omologarea de tip, si sunt masini care sunt omologate de producator cu norme euro diferite in tari diferite, sau in ani diferiti. e importanta seria de sasiu.
poti face o cerere de consultanta la rar si iti vor spune norma de poluare. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rar nu face omologare pe motor schimbat (motorul e piesa de schimb, unde e problema?) IdaTuning IdaTuning Buna ziua, astazi am fost la registru sa perfectez actele pentru o masina care urma sa o vand (ford mondeo) masina a fost cumparata personal de mine si din ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovignieta ciocea.liliana74 ciocea.liliana74 Buna ziua. SC ATX MAN TRUCK&BUS SRL a primit amenda la data de 20.06.2017 pentru ca nu detine o rovinieta valabila pentru masina OT-13-MOM. A fost achitata ... (vezi toată discuția)