avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident rutier ucidere din culpa
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident rutier ucidere din culpa

Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul autovehiculului.accidentul sa petrecut pe timp de noapte pe un drum national european iar la un moment dat un pieton nesemnalizat ( fara vesta reflectorizanta sau vreo sursa de lumina ) si in stare avansata de ebrietate 1.85 alcool.in sange a vrut sa traverseze caroabilul pe loc nepermis ,din care a rezultat uciderea cetateanului .eu nu am consumat nimic .acum a venit expertiza criminalistica si rezultatul este ,ca eu ma deplasam cu o viteza de 105 km/h la indicatorul de 50 km/h in acel loc .dstanta totala de franare 55m iar de la inceputul franei si pana la impact sunt 45m moment cand sa produs impactul cu victima ,ia in dosar mai scrie ca in acel m oment masina avea o viteza de 80 km/h ( deci : dela 105 km/h urmeaza franare inteziva de 45m dar masina tot avea 80 km/h dupa care sa oprit la 0km/h in 10 metri ,!! cum este posibil asa ceva ? ,ce pot eu face in acest caz ? daca stie cineva ? si ma poate ajuta cu info .multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:11, 21 Martie 2015
puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza prin care sa mentionati nemultumirile si nelamuririle dvs. daca vor fi admise expertul formuleaza un raspuns cu privire la solicitarile dvs.
Daca viteza legala era de 50 Km pe ora si aveati 105 Km pe ora nu veti scapa de raspunderea penala daca nu se schimba nimic.
Dvs. stiti ce viteza aveati...dar si din urmele de franare se poate stabili...
Daca aveati viteaza legala ati avea sanse sa scapati de raspunderea penala, dar eu nu cred..ca ati avut-o...
probabil ca am depasit limita legala dar cu siguranta nu este corect expertiza .pentru ca acolo scrie ca eu in momentul mimpactului aveam 80 km/h dar se pune intrebarea cum sa oprit autoturismul in 10 m , de la viteza de 80 km/h . plus pe deasupra nu prea scrie de victima mai nimic doar ca a vrut sa ttraverseze pe loc nepermis si lipsesc amanunte din acel dosar deci mi se pare cam suspect acea expertiza .ori cum va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra .si daca tot nu scap de raspunderea penala probabil si permisul de conducere se va anula ?pe o perioada lunga ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
AbrahamStefan, utilizator
Si la 80 Km pe ora situatia nu este mult schimbata sub aspectul permisului...care se va anula...
Dar aveti mai mari sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Este important sa se stabileasca viteza intrucat poate conta mult la aplicarea pedepsei.

Ganditi-va ce sanse la suspendare aveati daca mergeti cu 150 KM pe ora...
Erau mult mai reduse...

Era bine daca aveati expert parte cand s-a efectuat expertiza.

Daca stiti sigur ca nu ati avut viteza stabilita de expertul de la criminalistica puteti solicita o expertiza tehnica judiciara. Merita sa platiti aceasta expertiza chiar daca nu e ieftina, in loc sa va nenorociti pe viata. Aveti insa grija cu ce expert lucrati. Cautati unul despre care puteti sa va documentati si informati si este recunoscut in orice instanta ca expert care nu poate fi "combatut". Este vorba de experienta si specializare, putini insa au asa ceva ... Multi fac astfel de lucrari din inertie, ca s-au nimerit la acel loc de munca ...

Alte discuții în legătură

Dubii asupra expertizei - specializarea auto Dora benedetta Dora benedetta Bună seara!Sunt mama unei fetițe de 12 ani ,decedata în urma unui accident rutier.A ajuns rezultatul expertizei și as dori o parere.Dupa măsurători ,a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)