avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Dubii asupra expertizei - specializarea auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Dubii asupra expertizei - specializarea auto

Bună seara!Sunt mama unei fetițe de 12 ani ,decedata în urma unui accident rutier.A ajuns rezultatul expertizei și as dori o parere.Dupa măsurători ,a fost proiectata 19,2 metri (nu se stie cat a fost dusă pe capotă ).13,5 m frână, dupa impact. (Nu înainte ).Viteza rezultata=44,6km/oră. Îmi puteți spune cum s a putut ajunge la calculul ăsta? Sofez de 21 de ani,îmi pare o jignire adusa inteligentei umane ,pe lângă restul...mașina mutata (ca sa nu blocheze circulația),filmarea dispăruta,martori oculari audiați astazi.Dupa un an și o luna (la cererea mea).
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:06, 18 Mai 2017
Da, e ciudat tare...

Nu prea cred ca putea fi dusa pe capota.
Proiectarea vicmimei se face in urma impactului.

Doar la viteza mica exista posibilitatea ca victima sa ramana pe capota masinii.
La viteza indicata de dvs. nu cred ca victima ramanea pe capota.
Sarut mana si CONDOLEANTE,
La viteze de 45 km/h a fost direct proiectata, din pacate.
Daca nu suntei multumita solicitati contraexpertiza si numiti-va si expert parte dar ... din pacate, nu cred sa se schimbe datele problemei.
Mulțumesc pentru răspuns. Că a fost proiectata, e clar.Dar cu 45 la ora e imposibil să arunci in aer o persoana ,20 de metri.Daca o sa vreți să vă convingeți, mergeti cu 44 /ora si frânati.Si o sa va convingeți ca e imposibil. Ok. Lovești, dar atât. Ca sa nu spun că era secțiunea cu limitare de viteza cu 30/ora.
Deci,cunosc o familie cu aceeași situație. Fata lor a fost aruncată 11 metri.Si viteza a reiesit 80/ora. Ok.Mai e si faptul că soferul a declarat ca a franat dupa impact.Asa s a demonstrat si n expertiza.44 la oră si 13,5m de frana pt a opri masina?Impreuna cu fata mea erau 7 colegi de clasă (se intorceau de la ore).Nu le au fost luate declarații decat azi,la 1 an si o lună. E legala procedura ?
Puteti contacta un expert tehnic judiciar in specializarea auto (din acelasi/ alt judet, il gasiti in lista afisata pe site-ul Ministerului justitiei) care cu raportul de expertiza in fata si cu toate datele existente la dosarul cauzei sa va acorde o consiliere, contracost si eventual, sa va ajute sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza pe care sa le depuneti la instanta, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului.
Observatiile formulate trebuie sa contina date de calcul in functie de documentele existente la dosarul cauzei, date care pot fi comparate cu cele din raportul de expertiza.
In mod normal, la dosarul cauzei, pe langa raportul de expertiza legat de modul de producere a evenimentului nedorit (inteleg ca la acest raport va refriti in discutie), trebuie sa se regaseasca si un raport de expertiza tehnica a masinii care sa ateste comparativ, starea tehnica a masinii la momentul impactului (documente legale, la zi, prevazute de Codul rutier) si respectiv starea tehnica a masinii verificate dupa producerea evenimentului.
Expertul va trebui sa raspunda la observatiile formulate de dvs. Daca raspunsurile nu vor fi multumitoare pentru dvs. (impreuna cu expertul consilier) puteti solicita instantei sa aprobe o contraexpertiza care daca se va aproba va fi efectuata de catre 1-3 experti numiti de instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Accident rutier ucidere din culpa AbrahamStefan AbrahamStefan Buna seara , as dori sa ma informezi ce se poate face in acest caz: am avut un accident rutier in 2013 .cu un autoturism .eu fiind conducatorul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)