1. In ce priveste bonurile fiscale sub 100 lei, parerea mea este ca nu mai sint acceptate ca documente justificative, si ca urmare cheltuiala este nedeductibila .(incepind cu 20.02.2009, data hg 105, de abrogare a hg 831)
2. In ce priveste bonurile de benzina ( carburant) , daca sint respectate conditiile celebrei og 34 , respectiv art 145indice 1
Limitări speciale ale dreptului de deducere, si
cele de la pct 46 alin 2 cod fiscal , si anume :
46.(2) Pentru carburanţii auto achiziţionaţi, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 64/2002, republicată, cu modificările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului.
atunci ,da, sint admise ca documente justificative atit in sensul tva , cit si ca cheltuiala.
La micro cu impozit pe venit, nu exista notiunea de cheltuiala nedeductibila , impunerea realizindu-se functie de total venituri .
Ca urmare , desi in sens fiscal (al calcului impozitului pe profit), nu ar fi sanctionabila inreg bonurilor fiscale , totusi nu se respecta conditia din legea contabilitatii privind documentele justificative , care se poate sanctiona cf art 41 alin 2 lit b cu cu amendă de la 300 lei la 4.000 lei.
Bon taxi
mmanu
in luna in care emit facturi de PFA, am si bonuri de taxi stampilate, nu exagerat de multe iar data emiterii este in preajma datei de emitere a facturilor.
ce ... (vezi toată discuția)
Bonul fiscal
tamina
Solicit o analiza privind valabilitatea bonului fiscal..Dupa parerea mea, bonul fiscal este in continuare valabil din pdv al codului fiscal, deductibil pana in ... (vezi toată discuția)