avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani

Buna ziua!
In cazul adoptiei copilului, pt intocmirea adeverintei de catre angajator ca sa pot beneficia de indemnizatie, prima luna de referinta din adeverinta pt. care se trec veniturile este tot luna nasterii copilului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:55, 6 Martie 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 8
(1) De indemnizatia lunara si stimulentul de insertie prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza oricare dintre parintii firesti ai copilului, in raport cu optiunea exprimata conform art. 2 alin.(1), daca indeplineste conditiile de acordare prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii sai, precum si persoana care a fost numita tutore.

(3) In situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la art. 2, respectiv la art. 7 se face tinandu-se seama de perioada de 12 luni anterioare celei in care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea ori s-a instituit plasamentul sau tutela.

2. Conform celor de mai sus prima luna din adeverinta va fi luna adoptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu acomodare copil adoptat cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Am o angajata care urmeaza sa infieze o fetita. Va rog sa ma ajutati cu legea in care se precizeaza ca am obligatia sa ii acord concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pisilica2006 pisilica2006 se va acorda concediu de cresterea copilului pentru un copil adoptat pana-n 2 ani? (vezi toată discuția)
Plasament bebelus Nicol12 Nicol12 Buna ziua,verisoara mea a nascut in noiembrie 2016 si a vrut sa dea copilul la orfelinat.Eu am vorbit cu dna de la protectia copilului si l-am luat in ... (vezi toată discuția)