avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

buna ziua
in urma unei datorii catre o persoana am garantat la noatariat cu o cota de 1/5( fara sa o si mentionam care este aceasta ) dintr-un imobil(teren intravilan) urmand ca la achitarea integrala a imprumutului sa renunte la acest gaj
am achitat cca 50 % din credit si persoana respectiva a chemat un executor judecatoresc sa sa puna in aplicatie executarea silita a imobilului spunandu-mi ca va scoate intreg imobilul la vanzare nu numai cota de 1/5 care este notata in CF
Intrebarea mea este daca se poate sa vanda tot terenul ? Nu este ilegal de vreme ce eu i-am gajat doar 1/5 din el

multumesc?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 16:31, 6 Martie 2015
Rezolvarea problemei d-voastra tine de bani.
Adica de ce suma dispuneti.
1.Platiti ce mai datorati, plus cheltuielile care s-au adunat intre timp si ati terminat.
2.Angajati un avocat si contestati executarea. Pasii de urmat vi-i va spune avocatul.
Despre contestatia la executare, inclusiv taxa de achitat, cititi aici
[ link extern ] /
3.Aveti o situatie financiara precara, asa ca veti ramane la bunul plac al executorului si al creditorului. Sa nu va mirati daca la final, dupa executare, ramaneti dator!
Daca sunteti in cazul 3. va sfatuiesc sa gasiti un cumparator la teren si cu avansul pe care l-ati primi pt. vanzarea terenului achitati-va datoria!
In varianta in care il vindeti d-voastra veti avea pierderi mai mici decat daca vi-l vinde executorul.
Poate nici nu-i nevoie sa vindeti tot terenul, asta e in functie de mai multi factori.
Pe viitor veti cumpani cu mai multa grija cand, de la cine si in ce conditii va veti imprumuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unui imobil care este gajat la banca! bond29500 bond29500 Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el ... (vezi toată discuția)
Propunere ciudată din partea notarului: împrumut garantat cu un teren pe care vreau să cumpăr, dar care n-are actele în ordine. ce părere aveți? tqgmc tqgmc Buna Ziua, Vreau sa cumpar un teren care este partial Intravilan/extravilan dar proprietarii nu au bani sa isi faca actele in ordine ( schita cadastrala, ... (vezi toată discuția)
Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)