avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt din Moldova si am Cetanenie Româna..Recent ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt din Moldova si am Cetanenie Româna..Recent casatorita cu cetatean turc..

Buna..am nevoie de mare ajutor..sunt din Moldova si am primit Cetanenie Româna cu ceva luni in urma..recent m-am casatorit cu cetatean turc si locuim in Turcia..in toamna neam dori sa plecam in vizita in İtalia la sora mea care sta cu traiul de 12 ani la Milano.. intrebare..sotul meu are nevoie de viza sau putem calatori in doi cu pasaportul meu? care este procedura ? am incercat sa caut informatii dar ma cam complic sa gasesc intocmai informatia de care am nevoie.. daca stie cineva ajutatima va rog..o zi frumoasa :)
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:22, 7 Martie 2015
turcia nu face parte din UE.Cum noi, europenii nu putem intra in tara lor doar pe baza cartii de identitate nici eu nu pot calatori in acest spatiu fara pasaport.
Are nevoie de viza; nu conteaza ca e casatorit cu cetatean roman atata timp cat nu are permis de sedere pentru reintregirea familiei in Romania sau in alt stat UE.
Intrebati la consulatul Itaiei in Turcia:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta in romania rodica1983 rodica1983 Buna seara!am si eu o intrebare sora mea este casatorita cu un afgan si inca nu le-a iesit viza!ar vrea sa vina pentru o perioada de 3-4 luni in tara!ce acte ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un marocan in spania ilhamilies ilhamilies Buna ziua,eu sunt romanca am doi copii mici cu cetatean marocan care are doar pasaport marocan,stam de cateva zile in Spania si vrem sa ne casatorim,cum putem ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)