avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... materiale de curs si copyrightul acestora
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

materiale de curs si copyrightul acestora

Poate cineva ma ajuta, am o intrebare: Cine incalca drepturile de autor in cazul unor cursuri, sa zicem, de limbi straine efectuate la sediul unei firme, daca se lucreaza din materiale fotocopiate ale unei edituri daca in contract nu e stipulat acest lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 18:56, 4 Septembrie 2009
Cel care copiaza si distribuie materialele copiate. Care contract ?
In unele contracte dintre furnizor si beneficiar e stipulat cine raspunde pentru eventuala utilizare a materialelor de curs fara autorizare. In aceste cazuri e clar. La asta ma referam. Ma intereseaza si cam ce sume se pot cere pentru despagubirea unei firme prejudiciate in cazul in care se multiplica 200 de manuale si 200 de CD-uri de exemplu. Pretul unui set de carte plus CD ar fi de 200 lei. Multumesc.
In primul rand este important de stiut daca cele 200 de manuale au fost fotocopiate in intregime, sau doar fragmente. Legea dreptului de autor permite utilizarea unor materiale fotocopiate intr-o anumita proportie in scop personal, nu comercial. Daca puteti dovedi ca s-a adus un prejudiciu major editurii care a publicat acele materiale, puteti cere despagubiri atat materiale, care pot fi cel putin valoarea cumulata a celor 200 de manuale si 200 de CD-uri, cat si despagubiri morale - acestea vor fi stabilite de instanta, in urma unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Multiplicare/difuzare Monica H. Monica H. Buna ziua, In ce conditii pot eu (ca si casa de productie) sa multiplic si sa difuzez un CD care are deja holograma si este inregistrat??? Multumesc (vezi toată discuția)
Protejare traducere svarga svarga Reprezint, in Romania, ca firma, o companie austriaca, pentru distributia si asistenta tehnica a unei aplicatii software. Manualul de utilizare al aplicatiei ... (vezi toată discuția)
Xero-copiere manual scolar - drepturi de autor ?? GeorgeMAXIM GeorgeMAXIM Buna seara! Am o intrebare intrucat m-am lovit de aceasta problema. Un profesor m-a \"obligat\" sa cumpar un manual, si nu mi-a dat voie sa-l xero-copiez pe ... (vezi toată discuția)