avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Atestat Taxi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Atestat Taxi

Am o condamnare ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 NCP dispune amanarea aplicarii pedepsei - termen de incercare 2 ani pentru savarsirea faptei prev. de art. 336 alin.1 NCP, art.5 NCP dispusa prin S.P. nr,106 din 1412015" .
Rugamintea mea este daca stie cineva daca pot aplica pentru obtinerea atestatului de taximetrist cu condamnarea aceasta ?
Mulumesc !
Cel mai recent răspuns: StoianRadu , utilizator 10:53, 8 Martie 2015
Legea nr.38/2003
art. 26
(1)Pentru a putea practica transportul de persoane in regim de taxi sau transportul in regim de inchiriere, conducatorul auto trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a)sa aiba permis de conducere categoria B valabil, cu o vechime de cel putin 2 ani;
b)sa detina certificat de atestare profesionala valabil;
c)sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic;
d)sa aiba varsta minima de 21 de ani.
(2)Certificatul de atestare se elibereaza de agentia Autoritatii Rutiere Romane - ARR pe raza careia conducatorul auto activeaza, in urma promovarii unui test-grila.
(3)Pentru a sustine testul-grila conducatorul auto trebuie sa prezinte la agentia Autoritatii Rutiere Romane - ARR urmatoarele documente:
a)dovada absolvirii unui curs de pregatire profesionala pentru practicarea transportului de persoane in regim de taxi sau a transportului in regim de inchiriere, cu o durata maxima de pana la 3 luni;
b)dovada platii in contul agentiei Autoritatii Rutiere Romane - ARR a taxei privind testarea.
(4)Testul-grila, care este aprobat prin ordin al ministrului transporturilor, se considera promovat in cazul obtinerii a cel putin 70% din punctajul maxim.
(5)In caz de nepromovare a testului-grila, conducatorul auto are dreptul la o noua testare dupa maximum 15 zile, in conditiile respectarii prevederilor alin. (3) lit. b).
(6)Dupa un al doilea test nepromovat conducatorul auto mai poate solicita o noua testare numai dupa absolvirea unui nou curs de pregatire profesionala.

Art.27
(1)Conditiile de pregatire profesionala a conducatorilor auto in vederea obtinerii certificatului de atestare profesionala, necesar practicarii activitatii de transport de persoane in regim de taxi sau in regim de inchiriere, se vor stabili prin ordin al ministrului transporturilor, tinand cont si de prevederile prezentei legi.
(2)Pregatirea profesionala a conducatorilor auto va fi asigurata in judetul respectiv sau in municipiul Bucuresti, dupa caz, printr-o unitate de scolarizare a conducatorilor auto autorizata, pe baza unei programe de scolarizare, aprobata prin ordin al ministrului transporturilor.
(3)Pentru a putea urma cursurile de pregatire profesionala, conducatorii auto solicitanti vor prezenta urmatoarele documente:
a)cerere-tip;
b)copie de pe permisul de conducere valabil;
c)cazierul judiciar;
d)copie de pe carnetul de munca, daca exista;
e)copie de pe actul de identitate;
f)dovada ca sunt apti medical si psihologic pentru transportul de persoane;
g)adeverinta eliberata de serviciul politiei rutiere, din care sa rezulte ca in ultimul an nu au avut suspendat dreptul de a conduce un autovehicul pentru conducerea autovehiculului sub influenta alcoolului sau a substantelor stupefiante ori nu au fost implicati in accidente rutiere soldate cu victime, din culpa lor.

Prin urmare, nu puteti desfasura o astfel de activitate.
Adeverinta de la rutiera arata ca permisul a fost retinut in perioada noiembrie 2012 - martie 2013 . De condamnare intreb , pentru ca nu stiu ce inseamna aceasta amanare ...din raspunsurile la o alta intrebare un domn avocat spunea ca nefiind cu executare si doar cu perioada de proba nu ataca alte drepturi decat obligatiile ce deriva din cei 2 ani de proba.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da arr in judecata ?! StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)
Atestat taxi yomaryo yomaryo Buna ziua ma lovesc de o problema in obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi Instructorul imi spune ca nu ma pot inscrie in examen ... (vezi toată discuția)
Cer un sfat - atestat taxi emilian.g emilian.g in urma cu 4 luni am sustinut cursurile pt atestatul de taximetrist.am promovat examenul dar nu am ajuns in termen de 30 de zile sa depun actele la sediul ... (vezi toată discuția)