avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire program de vizitare minor

Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii judecatoresti in programul de vizitare. Problema este ca a lasat copilul in casa cu concubina lui din clipa in care l a luat fapt pt care copilul m a sunat sa mi spuna. Legal are vre-un drept sa faca asta? Ce pot face eu? Ma pot duce sa iau copilul? Sa sun la politie inainte de asta ? Va rog mult raspundeti-mi urgent ca nu stiu ce sa-i spun copilului.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:19, 11 Martie 2015
Sa ii spuneti sa stea linistit ca s-o fi dus si omul cu treaba si o sa vina, nu i se intampla nimic daca sta cu femeia. Asta daca nu aveti vreo teama pt siguranta lui.
Ce varsta are copilul ?
Copilul are 7ani si jumatate si e prima vizita la tatal lui. Acesta nu a venit pana acum sa l ia acuzandu ma de fapt pe mine ca nu ii dau voie. Este pt prima data cand acest copil este luat de langa mama. Legal el nu trebuia sa stea cu acest copil nu sa il lasa cu o pers pe care nu o cunoaste? Intr adevar ma si tem pt siguranta lui pt ca pers este o consumatoare de acool si medicamente dar nu o pot dovedi. Am vre un drept sa ma duc sa iau copilul acasa si cum? Mentionez ca hotararea de divort nu este definitiva el a facut apel pt a nu-i plati pensie de intretinere desi initial a fost de acord.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
karmy, utilizator
Copilul se teme, v-a zis ca nu vrea sa stea sau de ce v-a sunat ?
Puteti sa il sunati pe tata si sa il intrebati cand se intoarce sau incurajati-l pe copil sa il sune. A plecat de mult, a zis cand se intoarce ? Puteti sa il intrebati pe copil lucrurile astea.
L am pus sa-l sune si i-a raspuns ca "o sa vina el". AM FOST CASATORITA CU EL 10 ANI ACESTA ESTE RASPUNSUL CLASIC ATUNCI CAND E CU PRIETENII LA BAUT.SI EL ESTE UN CONSUMATOR DE ALCOOL. Este plecat de cand la luat de la ora 18.00
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
karmy, utilizator
În timpul programului de vizită, părintele la care este, în mod legal, în vizită, poartă întreaga responsabilitate faţă de copil.
Concubina este noua sa familie şi copilul are dreptul să cunoască familia tatălui său.
În plus, tatăl are dreptul să ducă copilul unde vrea, nu la o locaţie anume. Faptul că l-a lăsat cu concubina este chiar un caz fericit, bine că nu l-a dus cu dânsul la cârciumă.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Proces încredințare minor. sunt obligată să respect ordonanța președințială? Alexandrina83 Alexandrina83 Bună ziua, sunt o mamă disperată care încearcă din toate puterile sa își salveze copilul, si nu știu unde si cum sa cer ajutor datorită corupției ... (vezi toată discuția)