avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nelamurire program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nelamurire program de vizitare minor

Buna seara. Va rog mult sa mi da-ti un raspuns urgent daca este cineva on line. La ora 6 tatal copilului meu a venit si l-a luat conform hotararii judecatoresti in programul de vizitare. Problema este ca a lasat copilul in casa cu concubina lui din clipa in care l a luat fapt pt care copilul m a sunat sa mi spuna. Legal are vre-un drept sa faca asta? Ce pot face eu? Ma pot duce sa iau copilul? Sa sun la politie inainte de asta ? Va rog mult raspundeti-mi urgent ca nu stiu ce sa-i spun copilului.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:19, 11 Martie 2015
Deocamdată, nu aveţi ce face.Respectaţi programul de vizită, nu-l vorbiţi de rău pe tată, nici pe concubina lui.
Dacă dânsa se crede mamă, n-are decât, copilul discerne. Timpul le rezolvă pe toate.
Stimate user,
La cum descrieti dvs. situatia fostul dvs sot si actuala concubina par niste nenorociti care vor sa chinuie bietul copil.
Incercati sa fiti obiectiva in prezentarea si evaluarea situatiei actuale.
In primul rand, afirmati ca tatal se plange ca nu il lasati sa-si vada copilul, desi dvs. spuneti ca "minorul nu este sechestrat". Nu prea inteleg ce are face, vreti sa vina sa-l vada cand se joaca pe strada cu ceilalti copii? sau la scoala?
Mai spuneti ca actuala doamna prezenta in viata tatalui i-a spus ca va fi mama lui. Poate concubina incerca sa-i explice cumva notiunea de mama vitrega, care fie ca va convine, fie nu, exista in cazul parintilor divortati. Cum spunea si martonze, face parte din viata fostului dumneavoastra sot. Nu stiu cat de rau intentionata este doamna, dar incercati sa va imaginati ca ati avea dvs o relatie si ca noul dvs partener ar deveni tatal vitreg al micutului.
Inteleg ca programul prevede ca minorul sa doarma la tata, iar dvs sunteti deranjata ca doarme cu ei intr-o garsoniera. Pana la urma faptul ca locuim intr-o garsoniera sau intr-o vila nu ne decade din dreptul de a fi parinti. Ganditi-va la situatia inversa, daca dumneavoastra ati locui intr-o garsoniera, vi s-ar parea normal ca tatal sa se planga ca minorul nu poate dormi la mama pentru ca locuieste intr-o garsoniera?
Interesul minorului in caz de neintelegere intre parinti il stabileste instanta. Instanta considera ca tatal poate lua doua weekenduri copilul. Credeti ca tatal reprezinta un real pericol pentru copil?
Ati putea insa incerca sa vorbiti cu tatal sa-i dea un ragaz copilului sa se obisnuiasca cu noua situatie, eventual daca copilul doreste sa plece mai devreme la dvs mai devreme, sa-l lase sa faca acest lucru, pana la urma ceea ce conteaza este interesul copilului.
Strict vorbind din punct de vedere legal, dumneavoastra nu ati depus apel?
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2015
againstPAS, utilizator
Prin faptul ca am spus ca nu este sechestrat, am vrut sa ma fac inteleasa ca daca si-ar fi dorit sa-l vada sau sa vb cu el nu l-ar fi retinut nimic. El nici nu stie in ce clasa invata copilul desi acesta are scoala la cateva sute de metri de locul de munca al tatalui. Nu am depus apel pt ca am stabilit de comun acord de fata chiar si cu avocatii sa incercam sa-i facem situatia usoara copilului sa-i dam timp sa inteleaga ce se petrece cu familia sa asa cum o stia el, sa tinem amandoi cont de dorintele celui mic. Dumnealui a promis ca nu va opri copilul peste noapte sa doarma cu ei in acelas pat il va lua pt inceput cateva ore, apoi din ce in ce mai mult s.a.m.d A mai fost de acord sa-i plateasca pensia de intretinere stabilita de instanta. Nu a facut nimic din ce a promis insa.....Nu-i acorda copilului atentie din spusele celui mic <tati a dormit cat am stat eu acolo si eu m-am jucat pe tableta>. In ceeace priveste afirmatia doamnei ca e mama lui intr-adevar ma deranjeaza si pe mine, cum a pus problema unui copil pe care il vede pt a doua oara, dar si pe cel mic pt ca el a inteles ca tati nu mai il lasa sa fiu eu mama lui si vrea sa ii aduca alta mama. Citez < pt ca nu a certat-o cand i-am spus ce a zis>. De ce as face apel cand noi am cazut de acord cu absolut tot. El s-a razgandit si acum nu mai vrea ce am stabilit de comun acord. Ma tot amana de 17 luni cu divortul asta si credeti-ma ca m-am saturat.
Formulati, daca nu ati facut-o pana acum, sau daca nu aveti o tranzactie sau un acord de mediere in acest sens, o cerere de ordonanta presedintiala cu obiect pensie de intretinere. Este executorie de la fond. Daca nu va plateste vreme de 3 luni, faceti plangere penala la sectia de politie in raza careia domiciliati.
Are deja o hotarare pe care o poate pune in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Tata doar in acte steriel steriel Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Proces încredințare minor. sunt obligată să respect ordonanța președințială? Alexandrina83 Alexandrina83 Bună ziua, sunt o mamă disperată care încearcă din toate puterile sa își salveze copilul, si nu știu unde si cum sa cer ajutor datorită corupției ... (vezi toată discuția)