avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afise in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afise in scara blocului

Buna! As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:47, 8 Martie 2015
In conditiile in care nu exista afisata atentionare afisajul interzis,nu puteti invoca fapta ilegala
Pentru a stopa fenomenul,fie solicitati conducerii asociatiei de proprietari sa afiseze la loc vizibil anunturi de atentionare,fie solicitati asigurarea accesului in scara/imobil prin interfon
Asa cum sunt lipite afise ilegal pe toate gardurile si pe toate zidurile, asa sunt lipite si in scarile de bloc, singurul lucru pe care il puteti face este sa le rupeti, sa puneti ingrijitorul blocului sa le dezlipeasca.
Iar atentionarea este o pierdere de vreme, tot vor fi lipite afise!
Dar cei care fac acest lucru nu pot fi sanctionati in niciun mod, sau firma caruia i se face reclama?
Un prim pas este sa puneti, asa cum a spus @ynocentta, un anunt genul: In atentia agentilor de publicitate: Afisajul oricaror flzere sau anunturi este strict interzisa.
Dupa ce tot apar, luati legatura cu firma respectiva si rugati sa dispuna personalului sa nu le mai lipeasca.
Mai puteti cumpara o bucata de pluta (se gasdesc la magazinele de bricolage), o lipisti la usa de la intrare si scrieti LOC DE AFISAJ MATERIALE PUBLICITARE.
DumiAnd a scris:
As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta.

Afisele se pot lipi legal doar in locurile special amenajate in acest scop.
Pentru a mai stavili avantul celor care lipesc tot felul de hartii, anunturi... pe peretii blocului, pe usi, pe casa scarii, lift, interfon... apelati la institutia care are posibilitatea sa-i sanctioneze. In cadrul politiei locale (ce este in subordinea primariei) exista "Serviciul de urbanism si afisaj stradal". Daca trimiteti sesizarea pe email la primarie sau la politie, acestia o dirijeaja catre acest serviciu. Dar gasiti adresa de email a acestui serviciu si puteti sa-i sesizati direct.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face impotriva lipirii pe scara a reclamelor nedorite? petrimanu petrimanu Stimati Domni/Doamne, In ultima perioada suntem tot mai mult \"bombardati\' cu oferte si recame ale diverselor firme si supermarketuri. O parte din ele sunt ... (vezi toată discuția)
Folosinta spatiu comun in cadrul asociatiilor de propietari AnnaGy AnnaGy buna seara , as dori sa imi precizati si mie din legea asociatiilor de propietari paragraful care se refera la utilizarea spatiului comun de catre propietari ... (vezi toată discuția)
Afise lipite pe usa mea Dana Marin Dana Marin Buna ziua, As dori sa stiu ce lege exista impotriva celor care lipesc afise - instiintari de plata - pe usa apartamentului proprietatea mea si unde pot fi ... (vezi toată discuția)