avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO

Buna dimineata ,
As vrea sa fac o plangere la CEDO. Daca ,in urma ei se va face o ancheta de stabilire a adeverului si ,se poate si sa pierd , OARE IMI VINE DE PLATA TOT ACEST " DERANJ" ? Banuiesc ca am dreptate , dar mi-e teama ca se va dovedi contrariul si nu voi avea posibilitati de plata , dar nici n-as dori ca adevarul sa se piarda.
Scrisoarea poate fi trimisa in limba romana , on-line? Cui trebuie sa ma adresez,pentru o moarte suspecta?
Cu toata consideratia !
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 18:00, 4 Mai 2015
Plangerea adresata CEDO nu are ca urmare desfasurarea unei anchete

CEDO cerceteaza numai cereri referitoare la incalcarea unuia sau mai multor drepturi enumerate in Conventia Europeana a Drepturiloe Omului si in Protocoalele Aditionale .
Curtea nu este o instanta de apel impotriva instantelor nationale si nu poate anula sau modifica deciziile lor si nici nu poate interveni direct in favoarea dvs pe langa autoritatea de care va plangeti.

O persoana se poate adresa printr-o scrisoare adresată la Curte - in limba romana - expunând clar obiectul plângerii sau prin expedierea formularului cererii îndeplinit la următoarea adresă :

Monsieur le Greffier de la
Cour européenne des Droits de l’Homme
Conseil de l’Europe
F-67075 Strasbourg Cedex

În ceea ce priveşte cererile de sesizare a Curţii, acestea trebuie să îndeplinească o serie de condiţii prevăzute de art.35 din Convenţie. Condiţiile ce trebuie îndeplinite de petiţionari se pot împărţi în două mari categorii:
• condiţii generale ce trebuie îndeplinite de toţi petiţionarii;
• condiţii speciale ce privesc o anumită categorie de petiţionari – stat sau parte individuală.


Stimat forumist,

Nu prea înțeleg ce credeți dvs că este competența materială a Curții Europene, dar aceasta nu face ,,anchete de stabilie a adevărului,, ci judecă, exclusiv, aserțiunile de violare a drepturilor și libertăților protejate de Convenția Europeană și Protocoalele sale adiționale.

Oricum, CEDO nu percepe taxe judiciare de timbru, ca atare nu veți avea de plată pentru ,,deranjul,, provocat.

Aplicația se trimite, exclusiv, prin poștă, la adresa indicată de colegul meu, putând fi completată în limba română.

Cât despre investigarea unei morți suspecte, vă adresați Poliției.

Cu stimă.
Consider ca sotul meu a murit "cu zile",datorita faptului ca in incinta unui loc public (turistic) ,fara semnal,112, si fara iesire de urgenta,NU ERA ASIGURATA ASISTENTA MEDICALA,DE URGENTA, a unui caz de lipotimie,prin LIPSA UNUI POST DE PRIM AJUTOR !!! Oricum , va multumesc , din suflet !
Stimată doamnă,

Nimeni nu contestă tragedia dvs. Totuși, precum am spus anterior, CEDO nu nu face ,,anchete de stabilie a adevărului,,.

Mai mult, este necesar să aveți în vedere că Instanța din Strasbourg poate fi investită numai după epuizarea căilor interne de atac, prin urmare, acestea ar trebui demarate mai întâi.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo Ladybug24 Ladybug24 care este adresa de e-mail a CEDO? (vezi toată discuția)
Informatii cedo lorant1970 lorant1970 Buna ziua Doresc sa aflu daca exista vreo varianta rapida de informare la cedo, referitor un dosar depus acum 5 ani Ma gandesc in primul rand la un mediu ... (vezi toată discuția)
Cedo - asteptare deciziei piemu piemu avind in vedere ca, plingerea pe care am facut-o la CEDO (prin avocatul meu) se afla de foarte multa vreme pe rol ,( respectiv din mai 2008) iar in luna iulie ... (vezi toată discuția)