avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Silita pe un imobil
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita pe un imobil

As dori sa stiu cateva lucruri in legatura cu procedura executarii silite,pentru o suma de bani.a unui proprietar catre un creditor,persoana fizica fiind vorba de primul termen ,la care s-a fixat data vanzarii de catre executor si anume chestiuni legate de modul de desfasurare al procedurii,rog sa imi spuneti daca si dupa data primului termen mai pot achita suma restanta in cazul in care nu exista cumparator la acest prin termen si daca imobilul avand inscrisa sarcina in cartea funciara poate fi intre timp vandut si daca pot exista notari la fisc,taxe si impzite sau alte lucruri ce pot bloca vanzarea pana la termen si daca exista cai de atac pentru aceste notari ,inclusiv contestatii catre executor sau alte proceduri.Termenul fiind strans,vorba de cateva saptamani,as aprecia raspunsuri promte si raman recunoscator.Mentionez ca nu am in prezent cu care colaborez si daca exista printre dvs,o persoana avocat ce imi poate rezolva aceasta situatie dificila il voi contacta pentru a-l angaja.Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:19, 7 Martie 2015
Puteti depune la judecatoria in raza caruia este situat imobilul o cerere de contestatie la executare in care sa solicitati instantei anularea acesteia. Cererea se intemeiaza pe diverse motive care vor fi analizate functie de situatia dvs, particulara, iar pana la judecarea cererii sa cereti suspendarea executarii, in caz ca aveti motive clare si serioase ( pentru acesta din urma cerere trebuie sa fiti pregatit pentru plata unei cautiuni).

Sau, daca la primul termen de vanzare nu se prezinta nici un cumparator, ceea ce e foarte probabil, dat fiind ca asa cum ati mentionat imobilul este gravat si de o sarcina, pana la cel de-al doilea termen de licitatie aveti timp sa achitati debitul.

Eu insa va staftuiesc sa luati legatura cu executorul, acesta are si calitatea de mediator intre parti, si sa stabiliti o intrevedere cu creditorul pentru a discuta posibilitatea achitarii de debitul pe care il aveti catre acesta din urma. Nu cred ca nu veti gasi intelegere.
Daca nu cumpara nimeni pana la primul termen, si achitati datoria dupa acest termen, dosarul se va inchide.
Cat despre vicii de procedura trebuie vazute actele, care este titlul executoriu, cand a fost primita somatia, cand a fost evaluat imobilul.
Daca nu aveti motiv de contestatie, nu e cazul sa faceti asta, intelegeti-va cu creditorul sa platiti in transe, credeti ca v-ati putea intelege ?
Nu puteti vinde daca s-a fixat termen de licitatie, somatia e inscrisa in cartea funciara, insa puteti gasi cumparator si vinde cu acordul creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac - executare silita Maiglo Maiglo Buna ziua, Am primit o somatie de executare silita, in 15 zile sa platesc debitul sau imobilul va fi vandut la licitatie. Daca instanta nu a fixat niciun ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata inscrisa in cartea funciara georgeta37 georgeta37 Buna ziua , va rog sa imi spuneti daca o somatie de plata este inscrisa in cartea funciara apartamentul poate fii pus la vanzare desi exista o ipoteca bancara ... (vezi toată discuția)
Am o problema,va rog putin ajutor catalinush catalinush Buna ziua,am o mica mare problema,tatal meu a imprumutat bani de la 3-4 banci,sincer nu stiu cum toate i-au dat bani,credit de consum si de aproape 1 an de ... (vezi toată discuția)