avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cai de atac - executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cai de atac - executare silita

Buna ziua,


Am primit o somatie de executare silita, in 15 zile sa platesc debitul sau imobilul va fi vandut la licitatie.
Daca instanta nu a fixat niciun termen pentru plata sultei, inseamna ca creditorul poate cere plata oricand? Nu se mai poate face nimic?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maiglo , utilizator 18:40, 11 Februarie 2013
La dvs. este vorba de un debit si nu de o sulta!

Din ceea ce spuneti, rezulta ca termenul este fixat: "15 zile"

Puteti face o contestatie la executare... daca exista temeiuri... altfel o faceti doar pentru a prelungi termenul de vindere a imobilului la licitatie...

Daca nu aveti motive bine intemeiate pentru a fi admisa o eventuala contestatie la executare, finalitatea este aceeasi: creditorul va vinde imobilul la licitatie pentru recuperarea debitului datorat... :(
Bună seara,

În primul rând mulţumesc pentru răspuns.
Este vorba de o sultă. În urma unui partaj succesoral am primit acest imobil cu obligaţia de a plăti fratelui meu o sultă. Ideea este că eu doresc să trag de timp, deci doresc să ştiu cum aş mai putea câştiga măcar o lună două cât să am timp să strâng banii necesari, să nu se vândă imobilul la licitaţie.

Numai bine!
Daca prin hot judec nu a fost stabilit niciun termen pentru plata sultei, inseamna ca aceasta trebuie platita de indata. Cum dvs nu ati achitat sulta, creditorul a procedat la executare silita prin scoaterea la vanzare a imobilului dvs.

Executarea a inceput cu acea somatie prin care vi se cere sa achitati debitul. Impotriva acelei somatii puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de la primire.

Veti solicita totodata si suspendarea executarii silite, insa aceasta se va dispune numai in cazul in care veti achita in prealabil o cautiune stabilita de instanta. In caz contrar, executarea isi va continua cursul firesc.




Bună seara,

Mulţumesc pentru răspunsuri.
Am înţeles că această cauţiune reprezintă 10% din valoarea imobilului, întrebarea mea este dacă mi se returnează suma în cazul în care mi se dă dreptate.
De asemenea aş dori să ştiu unde depun această contestaţie la executare, la Curtea de Apel? Acolo a fost stabilit partajul.
Mai există vreo soluţie de a amâna sau de plăti în rate? Să dovedesc că sunt de bună credinţă şi doresc să plătesc suma. Pe loc aş putea achita jumătate din suma stabilită.
De asemenea noi am încercat în nenumărate rânduri să îl contactăm, dar refuză comunicarea, deci şi dacă dorim să achităm pe loc toată suma nu avem unde pentru că nici în acest moment nu ne-a pus un cont la dispoziţie.
Menţionez că fratele a blocat orice tip de comunicare, deci nu pot negocia de niciun fel cu el.
Avem vreo şansă să amânăm executarea dacă facem plângere penală pentru că nu am fost lăsaţi să facem cadastru? Ne-a fost împiedicat accesul pe teren, nu am putut face cadastru, deci nu am putut găsi clienţi.
De asemenea taxa executorului este de vreo 1000 de euro, ce şanse avem să scăpăm de această taxă?
Vă mulţumesc anticipat pentru ajutor

Numai bine!
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
Maiglo, utilizator
Bună seara,

Am depus cerere pentru amânarea executării silite şi mi s-a stabilit termen pe 05.03.2013, dar pe 19.02.2013 sunt invitată la biroul executorului pentru a stabili, împreună cu creditorul, preţul imobilului. Întrebarea mea este cererea de amânare deja depusă nu suspendă executarea până la soluţionare? Dacă se dovedeşte că cererea mea a fost întemeiată, dar executarea a continuat, ce vor face?
După termenul dat de executor, de 15 zile, mai pot achita suma datorată fără a se vinde imobilul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters344547 ContSters344547 Am primit o somatie de executare silita imobiliara insotita de o incheiere de la judecatorie care admite cererea de incuviintare si un calcul al cheltuielilor. ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil AndreiGimiga AndreiGimiga As dori sa stiu cateva lucruri in legatura cu procedura executarii silite,pentru o suma de bani.a unui proprietar catre un creditor,persoana fizica fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament executat silit Florin36 Florin36 Buna seara Am si eu o intrebare. Poate fi vandut un apartament, de bunavoie, de catre debitor dupa stabilirea termenului de licitatie de catre executor? ... (vezi toată discuția)