avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de fidelitate stipulat in ROI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de fidelitate stipulat in ROI

Buna ziua
In prezent in CCM la nivel de unitate este stipulat acordarea sporului de fidelitate dupa vechimea in campul muncii. Acum conducerea vrea sa modifice criteriile de acordare a sporului de fidelitate. Pentru ca, prin lege, nu este obligatoriu acordarea sporului de fidelitate ne-am gandit sa scoatem acest articol din CCM si criteriile de acordare sa trecem doar in Regulamentul Intern. Putem face acest lucru? Va rog sa ma ajutati cu pareri/legi/experiente in legatura cu acest subiect!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:46, 9 Martie 2015
Da, se poate face acest lucru. In acest caz :
- se va elimina din ccm acordarea sporului de fidelitate , sens in care se va incheia un act aditional la ccm care se va inregistra la ITM

- se va introduce in Reg.Intern acordarea sporului, sens in care angajatorul fie va emite o decizie de modificare a reg.intern , fie va emite un act aditional la reg.intern. Orice modalitate de modificare a reg.intern acceptata de catre angajator va trebui sa fie adusa la cunostinta salariatilor.
Multumesc!
Sporul de fidelitate este trecut si in Revisal. Daca va fi introdus doar in ROI, mai trebuie trecut in Revisal?
HG 500/2011 prevede ca numai sporurile prevazute in c.i.m. sunt operabile in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)
Cim vs ccm, sporuri, munca suplimentarã nste nste Bună ziua, Vă rog să daţi un răspuns la următoarele întrebări, confirmând sau infirmând răspunsul meu, eventual şi explicaţii dacă este ... (vezi toată discuția)
Declarare spor revisal irina_marieta irina_marieta Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: Societatea are activitate 24/7, programul de munca al salariatilor fiind in ture 12/24, 12/48. Acestia ... (vezi toată discuția)