avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declarare spor Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declarare spor Revisal

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire:

Societatea are activitate 24/7, programul de munca al salariatilor fiind in ture 12/24, 12/48. Acestia beneficiaza, potrivit legii, de spor de noapte(25%), spor weekend(5%), spor ore suplimentare(75%) si spor sarbatoare(100%). Aceste sporuri, cf Codului Muncii, sunt stipulate in CCM incheiat la nivel de unitate, dar nu sunt prevazute in continutul CIM. Este necesar ca aceste sporuri sa fie prevazute in CIM si este necesara declararea lor in Revisal - avand in vedere de ex ca sporul de noapte se acorda numai pentru orele prestate in acel regim, el nefiind aplicat la salariul de baza.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina_marieta , utilizator 11:01, 30 Iunie 2017
Potrivit HG 500/2011, in REVISAL se inregistreaza salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă.

Asadar, legea nu mentioneaza ca se opereaza in REVISAL sporuriel mentionate in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Multumesc mult pt raspuns!

Intrebasem si la ITM si mi-au zis ca trebuie declarate, dar nu am gasit nicio baza legala care sa sustina acest lucru sau potrivit careia Inspectia Muncii poate amenda angajatorul daca nu sunt declarate, avand in vedere ca sunt acordate potrivit legii si sunt prevazute in CCM, RI.
O sa sustin cele mentionate mai sus la urmatorul control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de noapte in cim si revisal - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In contractul de munca si in revisal, pentru munca de noapte, se inregistreaza de ex. program ... (vezi toată discuția)
Revisal- spor de noapte ContSters20351 ContSters20351 Buna ziua , am si eu o intrebare. Lucrez intr-o institutie unde se lucreaza si noaptea. Orele de noapte difera luna de luna. Pentru aceste ore personalul ... (vezi toată discuția)
Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)