avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie concediu + indemnizatie CA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie concediu + indemnizatie CA

O persoana X este administrator la o societate pe actiuni.Aceasta a intrat in concediu medical (care va dura mai mult- un an), fiind o boala mai grava.
Intrebarea este daca aceasta persoana poate sa ia, pe langa indemnizatia de boala si o suma cu titlu de indemnizatie de conducere (deoarece participa lunar 2 ore la sedintele consiliului de administratie).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anasm12 , utilizator 14:20, 25 Martie 2015
1. Legea nu prevede expres ca un beneficiar al indemnizatiei de concediu medical nu poate desfasura activitate profesionala in timpul acestui concediu.

2. - Dar eu nu inteleg ceva: daca este bolnav inseamna ca nu poate desfasura o activitate profesionala, altfel medicul nu ii elibera certificat medical.
- Mai ales ca trebuie sa se si deplaseze la locul unde au loc sedintele consiliului de administratie.
Deplasarea nu este obligatorie.Sedintele pot fi gen videoconferinte.Dar puterea de decizie o are si tocmai pentru aceasta responsabilitate pentru deciziile luate i se va da aceasta suma.
Este legal sau nu?
Daca nu, care text de lege imi interzice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical doc39 doc39 Buna ziua.Am si eu o problema.Sunt medic la un Dispensar TBC si am o intrebare.Daca o colega din dispensar se imbolnaveste de TBC la locul de munca,documentat ... (vezi toată discuția)
Contract civil oanaelena88 oanaelena88 Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca din martie anul trecut. Din luna noiembrie lucrez part time la o firma cu contract civil perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de insotitor ziuliana ziuliana Buna ziua, Ma numesc Popescu Iulia si ma intereseaza sa aflu pentru mama mea o informatie. Mama acesteia este bolnava de cancer si mama mea ar vrea sa devina ... (vezi toată discuția)