avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Responsabilitatea arhivarii documentelor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Responsabilitatea arhivarii documentelor

Buna.
Lucrez de un an intr-o institutie publica in departamentul financiar-contabil. Documentele acestui departament nu au fost arhivate corespunzator de cand a fost infiintata institutia ( poate 10 ani). Acum cateva saptamani a venit control si ne-a dat termen pentru inventarierea arhivei. La cateva zile mi s-a inmanat o decizie prin care eram informata ca din acel moment fac parte din comisia de arhivare. Acum mi se spune ca trebuie sa pun in ordine arhiva pentru cei 10 ani.
Intrebarea mea : Raspund si pentru arhivarea documentelor din anii in care nu am lucrat?
Nu mi se pare corect ca unii sa fi stat in trecut, iar altii sa vina sa raspunda pentru neregulile lor.
Cel mai recent răspuns: miul , utilizator 20:35, 29 Noiembrie 2010
Multumesc pentru pareri. Aveti dreptate, de fapt m-am si calmat. Voi face ..... si asta. Cate lucruri neplacute nu facem?!:)
ce se intampla din punct de vedere financiar si al incadrarii pentru o persoana angajata in sistem bugetar care lucreaza in serviciul administrativ, nu are in fisa postului atributii referitoare la arhivare si totusi a fost numaita secretar al comisiei de selectionare documente arhiva??
ce trebuie facut pentru a se intra in legalitate? ce spor se acorda? ce se specifica in fisa postului si daca se specifica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhivare documente Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Exista o legislatie anume cu privire la arhivare si durata pentru care ar trebui pastrat un document in firma? Doresc sa fac putina ordine in ... (vezi toată discuția)
Responsabil arhiva - ordinul de zi nr. 217 din 23 mai 1996 aprobat de conducerea arhivelor naţionale ion743 ion743 Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie. Instrumentul juridic \"Instructiuni privind activitatea de arhivă la creatorii şi deţinătorii de ... (vezi toată discuția)
Arhiva societate COSMINA CALIN COSMINA CALIN Buna ziua, Am si eu o problema legata de pastrarea unei arhive a unei societati comerciale. Precizez ca societatea este un SA cu capital de stat si are o ... (vezi toată discuția)