avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratii ANAF, PFA neplatitor TVA, impozitare in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratii ANAF, PFA neplatitor TVA, impozitare in sistem real

Buna ziua,
Tocmai ce am infiintat un PFA, am ridicat actele de la ONRC pe 05.03.2015 iar astazi am fost la ANAF sa ma ia in evidenta. Acolo am depus copie C.I., copie dupa toate actele de la ONRC, contract comodat sediu profesional.
Tot astazi am cumparat "Registru jurnal de incasari si plati", l-am numerotat si a fost stampilat de ANAF.

In afara de cele mentionate, am fost nevoit sa completez "Declaratie privind venitul estimate/norma de venit" - 220, iar in urma acesteia, mi s-a dat o "Decizie de impunere" Prin care am efectuat deja prima plata, aceasta avand termen de plata pana la 25.03.2015, urmatoarele termene fiind: 25.06, 25.09, 21.12.2015.

Va rog sa imi spuneti, ce declaratii mai trebuie sa completez/depun anul acesta sau de unde pot afla si care sunt termenele limita pentru acestea. Sunt neplatitor de TVA, impozitare in sistem real, nu am angajati.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:38, 10 Martie 2015
Multumesc mult pentru ajutor. Inteleg ca nu sunt asigurat.
Imi puteti spune va rog cum pot remedia aceasta situatie? Daca tot mai fac un drum la ANAF pentru declaratia 600, sa rezolv si cu sanatatea totodata, pentru ca vreau sa fiu asigurat. Sper sa nu va deranjez cu atatea intrebari, insa nu ma pricep si stiti cum e, mai bine intrebi decat sa gresesti.
Cand platiti acele rate trimestriale, contributia la sanatate s-o platiti la minimul pe economie. Adica lunar vine 975*5,5%=54 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa maryana28 maryana28 Buna ziua! Mi am deschis un _PFA (magazin haine) si as vrea sa stiu ce autorizatii imi trebuie si de unde, ptr a deschide magazinul? Ce contributii, taxe, etc. ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata impozit pe venit+cass andreigabriela23 andreigabriela23 Sunt inregistrata fiscal din data de 10.09.2013 pentru activitatea de traducator si interpret autorizat.In urma deciziei de impunere anticipativa a impozitului ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii pfa claudana claudana Buna ziua! Tin contabilitate la un PFA nou infiintat si va rog frumos sa-mi spune-ti ce contributii obligatorii trebuie sa plateasca titularul de PFA. ... (vezi toată discuția)