avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura servicii intracomunitare

Buna ziua!
In urma cu doua zile am primit de la soferul nostru o factura cu prestari servicii de la o societate din Grecia la care nu a aplicat tva fiind inregistrati in Vies, factura din 14.07.2014. Cum sa procedez cu declaratia 390? Sa inregistrez factura in luna februarie si sa fac declaratia 390 af lunii februarie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 11:16, 26 Martie 2015
1. L-as pune sa semneze pe domnul sofer, inainte de toate, o declaratie prin care isi asuma integral raspunderea patrimoniala cu privire la depunerea tardiva a facturii la contabilitate spre inregistrare.
Corect este sa depuneti 390 aferent lunii iulie (eventual rectificativa daca e cazul). In contabilitate ea poate fi inregistrata in 2015 sau decembrie 2014 daca nu ati inchis luna. Aplicati prevederile O3055.
Rectificativa 390 la iulie, regularizari in 300 acum.
Degeaba semneaza soferul ca amenda tot a firmei este...
Dar e un plus la control(poate zice inspectoul ca i luati soferului din salariu si nu mai da amenda)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Acte gãsite dupã depunerea declarațiilor Qimer Qimer Mi-au fost predate azi mai multe facturi din luna septembrie, dar între timp am depus declaratiile 300 și 100 (cu depunere trimestrială). Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Transport de marfa romania-grecia denisadeniscomdivers denisadeniscomdivers Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca puteti si sa ma lamuriti in acelasi timp daca as mai putea rezolva cumva urmatoarea situatie. Anul trecut 2012, am ... (vezi toată discuția)