avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... data de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

data de nastere

Salutari..am o mare problema de cand m-am nascut . eu m-am nascut pe 25 decembrie 1997, chiar in ziua de craciun. dar am fost declarat nascut mai tarziu, adica pe 10 ianuarie . din cauza unor probleme medicale ale mamei, toti au fost ocupati cu bunastarea ei si au neglijat sa ma declare nascut. deci sa ma fac inteles , data reala a nasterii este 25 decembrie 1997, iar cea din buletin 10 ianuarie 1998..ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:32, 10 Martie 2015
Procedura se numeste "rectificare" si se face in baza unei cereri adresate primarului.

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia înregistrărilor de stare civilă.
[ link extern ]

Cererea de rectificare a actelor de stare civilă şi a menţiunilor înscrise pe acestea, însoţită de actele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor care are în păstrare actul de stare civilă sau la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu al solicitantului.
Sunteti sigur? Nu prea cred sa fie in 1997 o astfel de greseala. Mai intai ca punct de plecare dupa ce consultati arhiva primariei, respectiv certificatul constatator al nasterii dvs. ar trebui sa mergeti la spital de unde sa solicitati o adeverinta din care sa rezulte afirmatiile dvs. Se poate ca dvs. sa fiti nascut in 25 si sa fiti inregistrat in 10 ianuarie, intrucat termenul de declarare a nasterii nou nascutului este de 15 zile de la nastere, in schimb data nasterii din certificatul dvs.de nastere ar trebui sa fie 25 decembrie. CNPul dvs. este acordat cu data de 10 sau cu 25?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat pierdut si refacut cu data nasterii gresita karyna_gabriele karyna_gabriele Ma scuzati mama si a pierdut certificatul de nastere in urma cu cativa ani,locuind in Iasi a fost nevoita se mearga in satul unde a fost nascuta sa isi faca un ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu data de nastere gresita marcu2 marcu2 salut,sant de mai multi ani in italia si vreau sa obtin cetatenia,pentru asta am nevoie de certificatul de nastere model nou,am facut procura mamei si in ... (vezi toată discuția)
Rectificare prenume in certificatul de nastere Luminida Luminida Pe certificatul de nastere al baiatului meu este trecut incomplect numele mamei In cazul acesta ce se poate face? Baiatul are 8ani.Acum am aflat intimplator ... (vezi toată discuția)