avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie pentru cresterea copilului

Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit" se poate?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:19, 10 Martie 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

2. Din Codul fiscal:

ART. 74
(1) Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.
(2) Contribuabilul care desfăşoară o activitate agricolă prevăzută la art. 71 alin. (1) pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit are obligaţia de a depune anual o declaraţie la organul fiscal competent, până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs...
...

3. La dosarul pentru solicitarea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie sa depuneti dovada privind veniturile realizate în anul fiscal anterior celui în care s-a nãscut copilul şi/sau, dupã caz, dovada privind venitul calculat în vederea plãţii anticipate a impozitului, precum şi copia deciziei de impunere, eliberatã de autoritãţile competente, în cazul venituri din activitãţi independente şi/sau din activitãţi agricole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru a beneficia de concediu de cresterea copilului ? extraterestru extraterestru Va salut pe toti. Am un prieten care este invatator.Sotia sa urmeaza sa nasca, si avind un salariu mai mic ca sotul, s-au decis ca el sa solicite concediu de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestre copil contact de intermediere Issab3ll4 Issab3ll4 copilul s-a nascut pe 6.03.2011, am contract de intermediere (agent asigurari ) la o societatate de 2 ani de zile, pana in august 2010 s-a retinut decat ... (vezi toată discuția)
Venitul din castigul la loto se ia in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil? oanaooo oanaooo buna ziua.venitul din castigul la loto,impozabil se ia in calcul la acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)