avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Frauda informatica
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Frauda informatica

Am dezvoltat jocuri (gen facebook) si din pacate ei nu ma mai accepta ca dezvoltator pe site. Din aceasta cauza, ca sa nu arunc toata munca la cos(e vorba de luni de zile si sute de ore de munca) am decis sa fac cont de dezvoltator pe alt nume si alte adresa.

Evident ca aceste jocuri, in momentul cand ai multi utilizator iti aduc bani din publicitate. Bani care nu sunt platiti de facebook ci de terti.

Intrebarea este teoretica deocamdata dar in ce masura un cont pe un nume fals(facebook sau altul) poate fi considerat ca fals informatic sau frauda informatica.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 15:16, 19 Martie 2015
Am scris in graba si poate nu se intelege exact situatia: in mod practic sunt banat ca si dezvoltator. Pot sa folosesc serviciile site-ului dar mi-au inchis partea de dezvoltator si mi-au sters toate jocurile. Am inteles ca se intapla frecvent cu dezvoltatorii mici. Nu ma intereseaza sa ii dau in judecata.

Vreau sa stiu daca simpla creere a unui cont de facebook/mail cu nume si adresa falsa este ilegal. In legislatia americana se poate lua o amenda pentru asta, dar in Romania nu stiu.
Pentru a deveni furnizor de jocuri trebuie sa aveti o relatie contractuala cu reteaua de socializare. Contul pe care il deschideti poate avea orice nick-name, cu exceptia celor care aduc atingere conduitei morale.
Multumesc pentru raspuns. Nu este vorba de nickname ci chiar de numele meu. Procedura de inscriere ca si dezvoltator presupune declararea numelui si adresei reale odata cu bifarea "Termenilor si Conditiilor"(presupun ca are valoare de contract). Numele real este folosit in cazul in care se fac plati. Dar eu nu iau bani direct de la ei tocmai de aceea nici nu sunt interesat de a da date reale. Nu stiu in ce masura este considerata frauda daca nu implica bani, sunt pur si simplu date false intr-un formular pe care il bifez pe pagina de internet.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
lawcomp, utilizator
Chiar daca nu luati bani de la ei, folositi platforma lor, astfel ca trebuie sa le achitati un fee pentru publicitate/servicii. Tot la termeni si conditii intrati, pentru a afla care legislatie (ma refer la tara) este aplicata in cazul incalcarii T&C.
Facebook e gratuit, dar am inteles ideea.

Primeaza legislatia din tara site-ului.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cont facebook dezactivat GionyLinz GionyLinz Buna,in data de 18.07.2014 m-am trezit cu contul facebook dezactivat,am trimis e-mail la facebook incercand sa aflu de ce mi-au dezactivat contul la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o speță des întâlnită, dar deranjanta, chiar ... Vasile P. Vasile P. Buna seara, Am o speță des întâlnită, dar deranjanta, chiar nelegala despre folosirea unei poze cu mine în uniformă militară de epocă, folosită pe ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)