Buna seara. Am o intrebare: acum doi ani cumnatul meu a vindut masina al carui proprietar era sora mea. Ideea este ca a vindut-o doar cu un act de mina. Anul trecut am inteles ca acualul proprietar sau mai bine zis cel care a cumparat masina a facut accident mortal cu masina. Cum ar putea sa radieze masina deoarece vin tot felul de scrisori de la finante pt impozit neolatit etc
va trebui sa va adresati Judecatoriei , cu o actiune in constatare. Va sunt necesare urmatorele acte:
1. contractul de vanzare cumparare
2. copie carte de identitate
3. fiind un bun evaluabil in bani, va trebui sa timbrati la valoare, deci anexati si chitanta taxei judiciare.
Mult succes.
buna ziua
ce as mai putea face daca nu mai am nici contractul de vanzare cumparare a masinii, si nici cartea de identitate?
mai pot face acea actiune de constatare?
multumesc.
Buna ziua.
Aceeasi problema o am si eu.masina vanduta de nu stiu cate ori si nu am nici contract de vanzare,poate doar o copie de la cartea masinii.
Ce pot face sa o radiez?
Va multumesc mult.
buna ziua
va multumesc pt. raspunsul pe care mi l-ati dat ,referitor la radierea masinii cu ajutorul actiunii de constatare.
problema mea este ca nu mai am nici contractul de vanzare cumparare a masinii ,si nici cartea acesteea.
ce mai pot face in situatia asta?
mai pot initia actiunea de constatare fara actele de mai sus?
va multumesc.
Pentru ca am o problema asemanatoare va pot spune ca daca masina este radiata la politie puteti merge si cere copie dupa actul de radiere sau macar un act din care sa rezulte data de la care nu mai este pe numele dvs. si pe acela il puteti depune la primarie pentru a fi scos de la plata impozitului.
Daca nu este radiata , cum este si cazul meu #-o :
deci : ce se poate face daca nu exista nici un document de identificare a autovehiculului ( contract , cartea masinii , talon etc) ? Aceasta actiune unde trebuie deschisa , in localitatea unde domiciliaza cel care a avut in prop.masina sau in loc.de domiciliu a celui care a cumparat-o?
Va rugaaam ajutati-ne!:sorry: