Acum ceva timp am divortat pe cale amiabila la notar. Avem un copil minor care am stabilit sa aiba locuinta la mama. Eu am prin conventia incheiata dreptul de relatii personale cu minorul zilnic si plata unei pensii alimentare in natura.
Problema este ca mama nu respecta actul notarial. Spune ca pot vedea copilul cand vrea ea si cum vrea ea. Eu nu am nici o luna intarziere la plata pensiei alimentare in bani, chiar depasind prin produse cumparate copilului suma alocata. De multe ori imi da de inteles ca poate influenta copilul sa nu mai vrea sa vina la mine.
Ce se poate face in acest caz? Acel act notarial are valoare?
Pana acum in fiecare luna am virat prin banca suma de bani, dar am cumparat si copilului de aproape aceeasi suma diverse lucruri de la haine, pana la bicicleta, role etc., asta in plus fata de pensia prevazuta in actul notarial. Dar nu inteleg cum sa o notific.....
In conventie nu este trecuta nici o ora...
Daca platesc in natura pensia alimentara, este sufficient sa scanez bonurile si sa ii trimit pe mail ca m-am achitat de plata pensiei? Sau trebuie sa am si un martor care sa vada de fiecare data ca am dat copilului produsele?
Am inteles ca nerespectarea art.307 cod penal este infractiune.... eu ma incadrez la asta? Pot face plangere? Sa nu ma intelegeti ca vreau sa ii fac rau, nu vreau asta, vreau doar sa fiu alaturi de copil, dar daca continua asa si nu respecta dreptul la vizita nu am ce face.... Eu nu renunt...
Mergeti prea departe cu scanatul bonurilor... pastrati-le dv., doar n-o sa va spuna ca nu e pachet de 200, ci de 190 de lei...
Nu stiu daca va incadrati, depinde cum anume se refuza vizita... nu vad rostul unei plangeri penale, va puneti cenusa in cap. Parerea mea.