avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... in urma succesiunii intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

in urma succesiunii intre frati

buna ziua
va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea in favoarea unuia din ei ( frati inclusiv mama ) . in urma unui contract de vanzare-cumparare exista posibilitatea de a-l obliga sa primeasca o despagubire pentru a renunta la partea lui ? sau ce se poate face in cazul in care refuza despagubirea .

va multumesc
Cel mai recent răspuns: AndradaLex , utilizator 21:56, 14 Martie 2015
Pe Dvs nu va interesează acest aspect. Consemnați sulta pe numele lui la o unitate bancară . Mergeți pt asta la executor.
multumesc pentru lamuriri .
Buna seara. Si eu ma aflu intr-o situatie similara si as dori sa ma lamuriti, daca se poate, cum ar trebui inceputa dezbaterea succesiunii. Tatal meu a decedat in urma cu 3 luni, lasand un testament prin care intreaga sa avere e lasata sotiei(mai putin rezerva succesorala). Noi suntem 3 frati. Eu si inca unul dintre ei am fost de acord sa renuntam la mostenire in favoarea mamei, adica la cota parte de 1/8 pe care o avem fiecare. Celalalt frate nu vrea nici sa renunte si nici sulta. Ce ar trebui sa facem? Sa actionam in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ISAICVIOREL ISAICVIOREL in urma decesului parintilor sint in partaj la tribunal cu fratele meu.El vrea sa-idau bani pe partea lui de casa ,fapt cu care nu sint de acord,urmare el vrea ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)