buna ziua
va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea in favoarea unuia din ei ( frati inclusiv mama ) . in urma unui contract de vanzare-cumparare exista posibilitatea de a-l obliga sa primeasca o despagubire pentru a renunta la partea lui ? sau ce se poate face in cazul in care refuza despagubirea .
Buna seara. Si eu ma aflu intr-o situatie similara si as dori sa ma lamuriti, daca se poate, cum ar trebui inceputa dezbaterea succesiunii. Tatal meu a decedat in urma cu 3 luni, lasand un testament prin care intreaga sa avere e lasata sotiei(mai putin rezerva succesorala). Noi suntem 3 frati. Eu si inca unul dintre ei am fost de acord sa renuntam la mostenire in favoarea mamei, adica la cota parte de 1/8 pe care o avem fiecare. Celalalt frate nu vrea nici sa renunte si nici sulta. Ce ar trebui sa facem? Sa actionam in instanta?
Partaj succesoral
ISAICVIOREL
in urma decesului parintilor sint in partaj la tribunal cu fratele meu.El vrea sa-idau bani pe partea lui de casa ,fapt cu care nu sint de acord,urmare el vrea ... (vezi toată discuția)